Jueves, 20 de Enero de 2022

Otras localidades

Les famílies monoparentals reclamen més suport

Una de cada 10 famílies a Catalunya és monoparental, però la immensa majoria no estan reconegudes com a tal

Francesc Iglesias, secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i Sonia Fuertes, presidenta de la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social

Francesc Iglesias, secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i Sonia Fuertes, presidenta de la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social / acciosocial.org

Només el 20% de les més de 320.000 famílies monoparentals que hi ha a Catalunya estan reconegudes com a tal per la Generalitat. Però fins i tot les que ho estan asseguren que el suport que reben és insuficient.

En el marc de la Jornada “Famílies monoparentals: una realitat invisible”, Esther Gil, membre de la Comissió de Famílies de les Entitats Catalanes d'Acció Social, ha explicat que el que més reclamen aquestes famílies són ajuts per poder llogar un pis o per conciliar feina i família, així com més facilitats per a ser reconegudes oficialment com a monoparentals.

“Un dels problemes més greus que tenen aquestes famílies actualment és l’habitatge. Una persona sola amb una única nòmina, si en té, ho té quasi impossible per llogar un pis tal i com estan els preus ara mateix”.

Estar reconegut oficialment com a família monoparental a Catalunya suposa tenir més punts per aconseguir una plaça a l'escola bressol, descomptes al transport públic i a la universitat o en determinades activitats culturals.

La majoria les encapçalen dones

Segons dades de l’Idescat, el 81% de les famílies monoparentals de Catalunya les encapçalen dones. L’Ariadna és una d’elles. És mare soltera i fa vertaders equilibris per conciliar feina i família. “Les parelles que he tingut no volien tenir fills i vaig decidir tenir-lo sola”. “Els horaris laborals d’aquest país fan impossible conciliar. Si fas mitja jornada cobres poc i si en fas més has de pagar cangurs”.

Ella sí està reconeguda com a monoparental per la Generalitat, però creu que aquest suport és del tot insuficient. “Si hi hagués ajuts econòmics podríem tenir feines de mitja jornada i no patir per arribar a final de mes”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?