Sociedad

La ressaca del judici a l'Audiència Nacional contra l'expresident del Barça

L'acusació de la Fiscalia surt debilitada del judici a Rosell

Sandro Rosell / Javier Lizón EFE

Barcelona

En la investigació del cas Rosell hi han intervingut quatre fiscals i això no és massa habitual ni bo, diuen els investigadors.

Tots els fiscals havien vist i reconegut els delictes d´organització criminal i blanqueig continuat de diners.

Però el darrer fiscal, José Javier Polo, s´ha trobat la investigació pràcticament tancada, i a l´hora de defensar l´acusació s´ha notat que no la tenia plenament interioritzada.

I a més a mig judici el fiscal Polo va decidir rebaixar la pena de presó per Rosell a quasi la meitat, la qual cosa va provocar que a l´Audiència Nacional algú s´endugués les mans al cap.

Fins aleshores la Fiscalia i la jutge instructora Carmen Lamela estaven convençudes que Rosell havia fet del delicte una forma de vida…i en ple judici no s´aprecia blanqueig continuat.

Un revés en tota regla.

I si no hi ha delicte continuat tampoc no hi ha organització criminal estable sostinguda en el temps. En tot cas un grup.

A més, una de les claus del cas és que la Confederació Brasilera de Futbol no se sent perjudicada per les altes comissions que rebia Rosell.

On és per tant aleshores l´origen il·lícit de les comissions? Els investigadors i la Fiscalia hi insisteixen: en tota una trama de societats “tapadera” per territoris offshore per evitar pagar impostos.

Perquè si tan legals eren les comissions com és que “s´inventa Rosell la venda de la seva empresa, BSM?”, es pregunten els investigadors.

Ho va fer, diuen, per donar aparença de legalitat a las “mordidas” milionàries tot pagant els impostos corresponents.

Veurem com sentencia la presidenta de la sala Concepción Espejel.

L´entorn dels acusats està convençut que l´Audiència no voldrà contradir la qüestionada instrucció de Lamela, i menys ara que la instructora del cas està instal·lada a la Sala Segona del Suprem, de màxim prestigi, instancia a la que per cert hi hauria d´arribar un eventual recurs en cas de condemna.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00