Sociedad

Evitar que els estudiants consumeixin o venguin droga

La Generalitat ha començat a formar professors d'instituts de les comarques de Girona per detectar alumnes que consumeixin o venguin droga

Presentació del protocol a Girona / Generalitat

Girona

La Generalitat ha començat a formar professors d'instituts de les comarques de Girona per detectar alumnes que consumeixin o venguin droga. El protocol que els han donat es basa principalment en la prevenció per evitar situacions de risc.

La intenció es donar resposta a casos de rumor, consum o fins i tot venda de droga. De fet, calculen que aquest protocol donarà cobertura a un 85% de les situacions que pugui haver al centre en cas de presència de droga. La psicòloga de l'agència de salut pública de Catalunya Eulàlia Sot.

Eulàlia Sot: "A vegades en els centres educatius es donen situacions de consum de drogues"

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000183780/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En cas de rumor, s'ha de gestionar la possible alarma per evitar, segons Sot, estigmes sobre els alumnes o fins i tot, sobre l'escola. Quan saben que hi ha consum, hi haurà un equip encarregat de fer una valoració i recollir informació... i en cas de venda, comunicació directa amb la Fiscalia de Menors. L'objectiu final és que el professorat no hagi d'improvisar quan es trobi en alguna d'aquestes situacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00