Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Unes obres al Raval deixen al descobert el túnel d'un tramvia inacabat

La galeria es va començar a fer l'any 1930 i formava part d'una línia que s'havia projectat entre el Liceu i el Paral·lel per sota del carrer Nou de la Rambla

El servei d'arqueologia de l'ajuntament de Barcelona ha localitzat al carrer Nou de la Rambla una part del túnel i el pou d'atac, la galeria vertical que es fa per poder excavar, d'una línia de tramvia soterrada que s'havia projectat per unir el Liceu i el Paral·lel. La descoberta s'ha fet durant els treballs que s'estan realitzant per instal·lar una xarxa de recollida pneumàtica d'escombraries al barri del Raval-Sud.

El túnel s'ha localitzat a la cruïlla de Nou de la Rambla amb el carrer de l'Est. El va executar la concessionària S.A. Funicular de Montjuich. Les obres van començar el 1930, però es van aturar pels problemes econòmics i les dificultats tècniques que van aparèixer. Després de la guerra, el 1939, l'empresa va voler reprendre les obres, però el permís es va denegar per motius financers. Del projecte només es van acabar les cotxeres, tallers i la subcentral transformadora, situats al carrer Nou de la Rambla amb el de Vila i Vilà, i una part de l'estació de Paral·lel.

L'estructura està en males condicions i plena d'aigua. Per això, el servei d'arqueologia de l'Ajuntament va contactar amb la unitat de subsòl i la subaquàtica dels Mossos d'Esquadra per poder inspeccionar aquesta construcció amb els mitjans tècnics i de seguretat necessaris per documentar-ho.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?