Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

"No s'hauria d'haver deixat a mitges l'eix Vic-Olot"

Ho han reconegut tant partidaris com detractors en un debat a Ràdio Girona, després de 10 anys dels Túnels de Bracons

Túnels de Bracons / Jordi Altesa

Olot

Després de 10 anys dels túnels de Bracons, tant partidaris com detractors reconeixen no s'hauria d'haver deixat l'eix Vic-Olot a mitges, sense deixar a l'aire els projectes de variants d'Olot i les Preses. Ho han dit en un debat a Ràdio Girona.

Tots coincideixen en dir que els túnels han servit per connectar la Garrotxa i Osona i que ha permès retenir les empreses, sobretot del sector carni. Tot i això, creuen que ha propiciat el turisme d'un sol dia a la Garrotxa i que no ha afavoreix l'economia.

El geòleg Llorenç Planagumà, que s'havia oposat a la construcció, assegura que el projecte es va passar de frenada perquè amb un túnel -i no tres- n'hi hauria prou. En canvi, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, destaca que es va rebaixar el projecte perquè tingués menys impacte sobre el medi ambient. Tots dos, però, coincideixen en dir que en aquell moment s'hauria d'haver dissenyat tota la infraestructura entre Vic i Olot.

Deu anys de Bracons: ha valgut la pena?

16:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000184157/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pel geòleg Llorenç Planagumà, els túnels han fomentat el vehicle privat i han costat molts milions a les arques públiques.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00