Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

"No s'hauria d'haver deixat a mitges l'eix Vic-Olot"

Ho han reconegut tant partidaris com detractors en un debat a Ràdio Girona, després de 10 anys dels Túnels de Bracons

Túnels de Bracons /

Després de 10 anys dels túnels de Bracons, tant partidaris com detractors reconeixen no s'hauria d'haver deixat l'eix Vic-Olot a mitges, sense deixar a l'aire els projectes de variants d'Olot i les Preses. Ho han dit en un debat a Ràdio Girona.

Tots coincideixen en dir que els túnels han servit per connectar la Garrotxa i Osona i que ha permès retenir les empreses, sobretot del sector carni. Tot i això, creuen que ha propiciat el turisme d'un sol dia a la Garrotxa i que no ha afavoreix l'economia.

El geòleg Llorenç Planagumà, que s'havia oposat a la construcció, assegura que el projecte es va passar de frenada perquè amb un túnel -i no tres- n'hi hauria prou. En canvi, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, destaca que es va rebaixar el projecte perquè tingués menys impacte sobre el medi ambient. Tots dos, però, coincideixen en dir que en aquell moment s'hauria d'haver dissenyat tota la infraestructura entre Vic i Olot.

Pel geòleg Llorenç Planagumà, els túnels han fomentat el vehicle privat i han costat molts milions a les arques públiques.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?