Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 16 de Octubre de 2019

Otras localidades

Enagás torna a intentar el MIDCAT

Enagás torna a tramitar el polèmic projecte MIDCAT, el gasoducte que s'havia de fer entre Espanya i França per garantir la interconnexió energètica

Enagás torna a tramitar el polèmic projecte MIDCAT, el gasoducte que s'havia de fer entre Espanya i França per garantir la interconnexió energètica. Els governs espanyols i francès el van tombar fa tan sols tres mesos. El descartaven perquè és innecessari i massa car, a banda d'altres mancances.

Aquest projecte seria en el mercat del gas el que la línia de la MAT va representar per a l'energia electrica: la unió entre Espanya i França de manera que es puguin garantir els subministraments i els preus als dos països. Un projecte que ha despertat les crítiques dels ecologistes per l'impacte que suposa pel medi ambient.

La comissió nacional del mercat de la competència i l'organisme homòleg francès van descartar-lo a principis d'any. Deien que el projecte no garanteix al 100 per cent la interconnexió ni, per tant, els preus competitius. També deia que el mercat no està congestionat. A més, deia que era masa car i que no està clar qie els beneficis superin els costos de la inversió.

Enagás no dona la batalla per perduda i ara l'ha tornat a presentar a la Comissió Europea per fer-ho de cara el 2024.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?