Sábado, 19 de Junio de 2021

Otras localidades

PATRIMONI HISTÒRIC

Importants troballes arqueològiques a Tortosa

Un equip d'arqueòlegs ha descobert restes de la Tortosa romana i façana fluvial renaixentista a la plaça del davant de la Catedral

A l'esquerra, fragment del dibuix del pintor Anton Van Den Wyngaerde, del 1563. A la dreta les escales que es veuen al dibuix i que han trobat a la Catedral.

A l'esquerra, fragment del dibuix del pintor Anton Van Den Wyngaerde, del 1563. A la dreta les escales que es veuen al dibuix i que han trobat a la Catedral. / Pròpia

Les excavacions de la plaça de davant la Catedral a Tortosa han localitzat les restes més importants de l'època romana a la ciutat i una part de la façana fluvial renaixentista.

Segons el coordinador dels treballs, l'arqueòleg Jordi Diloli, les restes poden correspondre "al segle primer després de Crist i representen una part del fòrum o espai públic de la ciutat romana."

Diloli ha recordat que "a pesar que hi ha moltes referències de la importància de la Tortosa romana, Dertusa, gairebé no s'havien trobat restes d'aquesta època."

En les excavacions també s'ha descobert restes de la façana fluvial de Tortosa i que es veuen dibuixades a la panoràmica renaixentista que va pintar l'artista flamenc Anton Vanden Wyngaerde al segle XVI.

Entre les restes hi ha dues de les escales que permetien accedir al riu i que es veuen perfectament reflexades a la panoràmica.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha assegurat que "aquestes troballes són vitals per a la ciutat" i ha explicat que seran visitables un cop finalitzin els treballs d'excavació.

Roigé també ha explicat que Tortosa ha obtingut una subvenció d'1.800.000 euros del fons FEDER per impular el turisme vinculat al patrimoni històric. Concretament, el projecte Dertosa, Turtuxa, Tortosa: una ciutat, tres noms i 2000 anys d'història. En el projecte s'inclou també un 'mapping' permanent que es projectarà sobre la façana de la catedral.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?