Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 15 de Octubre de 2019

Otras localidades

El 70% dels pacients majors de 65 anys consumeixen protectors d'estòmac

L'Institut Català de la Salut i la Corporació de l'Alt Maresme i la Selva han posat en marxa una campanya per frenar el consum d'aquests medicaments

Cartell de la campanya /

Segons un estudi de l'Institut Català de la Salut, el 70% dels pacients majors de 65 anys de les comarques de Girona són consumidors DIARIS de protectors d'estòmac. Per això, juntament amb la Corporació de l'Alt Maresme i la Selva han posat en marxa una campanya per frenar el consum excessiu d'aquests medicaments.

Calculen que els medicaments més receptats són el paracetamol i els protectors d'estòmac. L'objectiu de la campanya és fer adonar al pacient que l'excés d'aquests medicaments comporta una disminució de l'àcid a l'estòmac i, per tant, no s'absorbeixen ni el ferro, ni la cals ni el magnesi. Els principals efectes secundaris són anemies o fractures d'ossos. Montserrat Tejedor és metge de família.

Tejedor afegeix que aquests medicaments es recepten amb una durada concreta de temps. Els professionals insisteixen en la importància d'anar al metge per fer un seguiment i fer un bon ús dels protectors d'estòmac.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?