Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

El TSJC condemna Girona+Neta a pagar 25 mil euros a un treballador

Li fa pagar per discriminar-lo i vulnerar els drets sindicals

Girona + Neta / Ajuntament de Girona

El Tribunal Superior de Justícia ha condemnat l'empresa municipal Girona+Neta a pagar més de 25 mil euros a un treballador per discriminar-lo i vulnerar els drets sindicals. La sentència conclou que, des que va entrar al comitè d'empresa, el treballador va deixar de cobrar els plusos i l'empresa el considerava d'una categoria inferior. Una sentència "exemplar", segons els sindicats, i que posa més llenya al conflicte laboral a l'empresa.

El jutjat social de Girona ja havia condemnat Girona+Neta a pagar al treballador 3 mil 800 euros pels plusos que no havia percebut. Tant el treballador com el seu sindicat, Comissions Obreres, van presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia, que ha elevat la indemnització. La sentència destaca que Girona+Neta va tenir una conducta antisindical i discriminatòria, i obliga a pagar 25 mil euros per danys morals al treballador i 6 mil al sindicat. També l'empresa haurà de pagar el que li deu al treballador, que segons Comissions Obreres, és més de 5 mil euros. Manel Falgueras, advocat de Comissions Obreres.

La sentència arriba quan l'ajuntament segueix intentant instal·lar un GPS per seguir la feina dels escombriaires de Girona+Neta i en plena negociació pel nou conveni. Els treballadors faran vaga per Temps de Flors si no s'arriba a un acord.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00