Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 22 de Octubre de 2019

Otras localidades

Unidas Podemos lluitarà per tenir un Règim Especial Agrari

Han presentat les seves propostes aquest dissabte a Ferreries

Els candidats al mercat artesà de Ferreries /

La candidata al Congrés dels Diputats, Antònia Jover, la candidata al Senat per Menorca, Mae de la Concha, i el candidat al Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, han explicat aquest dissabte des del Mercat artesà i agroalimentari de Ferreries, la necessitat d'impulsar un Règim Especial Agrari per a les Illes Balears.

Mae de la Concha, secretària general de Podem Illes Balears i candidata al Senat per Menorca, ha asseverat que "el camp de Menorca és quasi el més important, per això vaig presentar un Règim Especial Agrari al Congrés per a Balears amb l'objectiu de que la pagesia pugui competir en igualtat i que els preus no siguin tan desorbitat. Curiosament el PSOE es va abstenir, fet que demostra que només amb Unidas Podemos al Govern, això no sortirà endavant."

Sens dubte, per a Unidas Podemos una de les millors formes de defensar Menorca és defensant el seu camp, la seva agricultura, ramaderia i pesca. Menorca és una illa que viu del camp i del turisme principalment. "No pot ser que a Menorca solament es consumeixi un 13% del producte local" ha destacat la candidata. "Per això és necessari votar Unidas Podemos, perquè és l'unica formació que proposa un Pla Nacional de Desenvolupament Rural", ha afegit.

Per la seva banda, la cap de llista al Congrés, Antònia Jover, ha assegurat que "la nostra proposta d'Horitzó Verd aposta per acabar amb els combustibles fòssils i que pugem funcionar amb energies renovables. Sabem que a Menorca hi ha un problema de qualitat de l'aigua i portem mesures per tal de recuperar-la".

Cal recordar que el pla d'Horitzó Verd de Unidas Podemos destaca la reducció en un 50% la producció d’energia a través de combustibles fòssils en 2030, i en un 100% al 2040, apostant per l'energia neta de renovables.

Així mateix, Jover ha explicat als mitjans de comunicació que "Menorca també acabarà essent afectada pel problema de l'habitatge que estan patint les Illes Balears, per això, nosaltres volem regular els preus dels lloguers i fer parcs públics d'habitatge social".

Juan Pedro Yllanes, candidat al Govern, ha afegit que "Menorca és la mostra de com la gent que s’estima el seu territori el defensa". "Menorca és un exemple de defensa del territori i (Unidas Podemos) seguirem combatint per a que la declaració de Reserva de la Biosfera de l'illa sigui efectiva en el futur proper. Hem de seguir protegint el territori i el medi ambient", ha dit.

"Ens interessa crear oportunitats, ja que possiblement sigui una de les illes menys maltractades, per això hem de seguir potenciant polítiques de feina per a que els joves més preparats es quedin a Menorca i es pugui fer una modificació del teixit productiu i apostar per la indústria", ha afegit al temps que ha insistit en la necessitat de "apostar per canviar el model productiu i no dependre només del turisme".

Les candidates al Congrés i Senat i el candidat a la presidència del Govern també han visitat la fira pro-turisme a Alaior per deixar clar que "el projecte turístic del PP només cerca que vinguin més i més persones a l'illa però a costa d'augmentar la precarietat dels treballadors i treballadores i de la destrucció del nostre litoral i de tot el territori en general".

A Ciutadella, han anat a donar suport a la manifestació dels i les pensionistes, i han acompanyat els candidats i candidates a l'Ajuntament de Ciutadella en una jornada de treball a la seu de Podem a Ciutadella sobre els programes municipals i insular per a Menorca.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?