Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 23 de Octubre de 2019

Otras localidades

L'helicòpter del SEM ja vola de nit

Salut està fent una prova pilot per estendre a tot Catalunya el trasllat nocturn aeri de pacients

El primer vol a l'Anoia s'ha fet aquest divendres a la nit a l'Hospital d'Igualada

La prova pilot va començar a mitjans de juliol i després de 9 mesos el SEM està ampliant la cobertura de l'helicòpter de nit per poder arribar a tot Catalunya. De moment només poden volar entre hospitals a través d'una espècie de corredor nocturn molt marcat. I ho fa un únic aparell, l'H01 que té la base a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. En un vídeo publicat a Twitter per @sabat_gerard, tècnic d'Emergències, es veu l'aterratge de l'helicòpter a Igualada, per primer cop de nit. Les imatges han estat enregistrades, segons diu, per Francisco, tècnic del SVA amb  base a la capital de l'Anoia.

La idea és ampliar-ho amb altres rutes, com les que es poden seguir amb llum de dia i arribar especialment a punts més aïllats de comarques de muntanya o d'interior. Els aparells estan preparats, els operaris també i ara falta que hi hagi més heliports adequats per permetre aterratges i enlairaments de nit. Actualment ja ho estan fent en instal.lacions dels propis hospitals o molt a la vora. De vegades hi ha un parc de Bombers a prop i aleshores s'utilitza el seu espai.

Els tècnics del SEM estan analitzant els pros i contres d'aquests serveis nocturns perquè com que de moment només volen entre hospitals, els pacients s'han de traslladar primer en ambulància fins a aquests punts, i per tant han de valorar si val la pena el trasllat aeri.

El SEM té 4 helicòpters medicalitzats i fan més de 2.000 intervencions anuals durant el dia.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?