Soroll GironaSoroll Girona
Ocio y cultura

Un retrat de la segregació escolar

Convoquem la Taula d'Educació per parlar-ne

Àlbert Quintana, Èlia Llinàs i Joan Cumeras / Ràdio Girona

Girona

Hem convocat la Taula d'Educació per parlar de la segregació escolar. En parlem amb Albert Quintana, del Moviment de Renovació Pedagògica; Èlia Llinàs, de Salt Educa i la coordinadora d'AMPES de centres d'alta complexitat de Catalunya i Joan Cumeras, director de l'Institut Sobrequés i representant del col·lectiu de directors d'institut públics de les comarques de Girona.

Una fotografia de la segregació escolar

20:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000184722/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un 30% dels alumnes de Salt a quart d'ESO no es graduen, segons la plataforma Salt'Educa. Diuen que aquesta és només una de les conseqüències de la segregació escolar. En una conversa a Ràdio Girona, una de les portaveus de la plataforma Èlia Llinàs, ha assegurat que la segregació escolar no va sempre lligada al número d'alumnes de famílies immigrants, sinó que també pot anar en relació a la pobresa.

En la mateixa línia, el membre del Moviment de Renovació Pedagògica Albert Quintana ha dit que avui no es pot garantir l'èxit educatiu a tots els centres... i el representant del col·lectiu de directors d'institut públics de les comarques de Girona, Joan Cumeras diu que el rerefons de la segregació escolar té a veure amb el lloc on viu cadascú.

Afegeixen que el 38% de l'alumnat de les escoles públiques de Salt necessita una beca menjador, mentre que dels centres concertats i privats és el 9%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00