Sociedad
INICI LEGISLATURA

Demòcrates inicia els contactes amb PS i L'A

El PS dubta de la voluntat de DA d'arribar a cap acord i L'A parla de coincidències en prioitzar un pacte per la UE i el sistema de pensions

Espot i Suñé es reuneixen amb els consellers electes de Liberals d'Andorra / DA

Andorra la Vella

Demòcrates inicia les reunions per mirar d'establir pactes que garanteixin la governabilitat.

Aquest matí el cap de llista, Xavier Espot i la número dos i secretària d'organització, Roser Suñé, s'han reunit amb els consellers generals electes del Partit Socialdemòcrata, Pere López i Rosa Gili, tenint en compte que va ser la segona força amb més vots en les eleccions generals. A la tarda ho han fet amb els consellers generals electes de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, Ferran Costa, Marc Magallón i Sílvia Ferrer.

En un comunicat en el que no ha donat explicacions del què s'ha tractat, només assenyala que les reunions s'han realitzat dins d'un clima de cordialitat. La formació ha expressat la voluntat de tornar-se a trobar amb els dos partits.

Properament es reuniran amb Terceravia i Ciutadans Compromesos. Cal recordar que des de l'executiva demòcrata s'assegurava que les negociacions s'iniciarien sense a prioris amb l'objectiu d'aconseguir un Govern estable.

El conseller electe i president del PS, Pere López, ha sortit de la reunió amb Demòcrates amb la sensació que ha sigut un pur tràmit. Des del PS han manifestat que s'han quedat sorpresos "de les poques ganes de platejar qüestions o d'obrir cap via de diàleg".

Si més no, durant la reunió s'ha apuntat la possibilitat de treballar en els pactes d'estat que fan referència a la Unió Europea i la sostenibilitat del sistema de pensions. López ha dit que durant la propera setmana iniciarà la roda de contactes amb la resta de forces.

De la seva banda, Liberals d'Andorra ha explicat també a través d'un comunicat que han coincidit amb els demòcrates en la necessitat d'arribar a pactes d'Estat en els grans temes com són l'acostament amb Europa i la sostenibilitat de les pensions. També creuen que caldrà fer un gran esforç durant aquesta legislatura per millorar la capacitat de diàleg i la voluntat d'arribar a consensos. Per últim, han informat a Espot i Suñé que en els propers dies es reuniran amb el PS per conèixer el seu full de ruta de cara a la investidura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00