Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 22 de Octubre de 2019

Otras localidades

La temporada d'hivern tanca amb un 10% menys d'ocupació

La davallada es concentra sobre tot a principis d'any i la manca de neu n'és la principal culpable

Turistes caminen per una de les principals arteries comercials del país, l'Av. Meritxell / ()

El sector hoteler i el comercial tanquen la temporada d'hivern amb un descens d'entre un 5% i un 10% de l'ocupació i les vendes.

Amb la Setmana Santa s'ha posat el punt final a una campanya que s'ha quedat per sota de l'anterior, en gran part per la manca de neu que ha marcat molt la davallada del nombre de visitants.

El president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, ha explicat que la meteorologia ha estat un factor clau aquest hivern, tenint en compte que la primera gran nevada no va caure fins a finals del mes de gener. Això ha fet que les ocupacions no hagin estat les desitjades, sobretot a principis d'any on la davallada ha estat més gran. Ramos també assenyala que la celebració de les finals de la Copa del Món d’esquí van ajudar a millorar els resultats malgrat l’ocupació es va concentrar als voltants de Soldeu.

Tot i que encara no tenen les xifres oficials, les previsions són d'un descens que arribaria al 10%.

La mateixa sensació comparteixen els comerciants. Les vendes no han estat les esperades, tal com ha explicat el vicepresident de la Federació d'Associació de Comerciants d'Andorra, Antoni Miralles.

Assenyala que el sector de la moda és el que més ha patit durant tot aquest temps amb una davallada al voltant del 10% respecte el mateix període de l'any passat.

El sector resta a l'espera de veure com acabarà el mes d'abril per si es pot recuperar la caiguda que s'ha patit durant el primer trimestre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?