Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 13 de Octubre de 2019

Otras localidades

La defensa de Besolí estudia accions per reparar "la mort social i professional" de l'empresari lauredià

La fiscalia ha presentat recurs a la sentència absolutòria de l'Audiència Nacional

Judici a Sandro Rosell i Joan Besolí / ()

La defensa de l'empresari i exconseller de finances lauredià, Joan Besolí, considera que els gairebé 2 anys que ha passat en presó preventiva li ha provocat "la mort social i professional".

L'advocada, Anna Solé, ha explicat a la SER que l'absolució per part de l'Audiència Nacional de Besolí, l'ex president del FC Barcelona, Sandro Rossell i altres tres acusats, és "una molt bona notícia" i ha tillat la sentència de "demolidora".

Es tracta de 61 folis on s'analitza tota la prova que que portava tant el Ministeri Fiscal com la defensa. En aquest sentit, assegura que l'absolució és "la màxima garantia de la innocència de Besolí", tenint en compte que "no s'ha provat que hagin comès els delictes pels quals se'ls acusava" i que eren blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Ha criticat els 22 mesos que tant Rosell com Besolí han estat en presó preventiva privats de llibertat. Considera que aquest factor ha suposat "un greu perjudici" per al seu client tenint en compte que ha hagut de tancar totes les seves empreses i ha perdut el seu patrimoni.

Sobre les possibles accions a emprendre com demanar danys i perjudicis, Solé ha dit que durant els propers dies estudiaran el camí que duran a terme.


La fiscalia recorre

La fiscalia, d'altra banda, ha presentat recurs contra la sentència absolutòria de l'Audiència Nacional. Creu que la decisió es basa en criteris tècnics que són perfectament revisables en un altre tribunal.

En canvi, les defeses de l'expresident del Barça, Sandro Rosell, i de Besolí, veuen difícil que prosperi davant la contundència de la sentència, en base a les proves practicades durant el judici.

El recurs es veurà en la sala d'apel·lació de la mateixa Audiència Nacional.

Cinca, satisfet

El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, de la seva banda, ha celebrat que la sentència de l'exconseller comunal lauredià Joan Besolí sigui absolutòria. "El sol fet que una persona que estava acusada de delictes molt greus sigui absolta, ja és positiu", ha valorat el portaveu de l'executiu. D’aquesta manera, considera que la seva "honorabilitat queda lliure de tota sospita" i que podrà tornar a la "normalitat", a la "seva vida" laboral i familiar, la qual cosa –ha conclòs– "ha de satisfer a tothom".

"És una satisfacció i una alegria per ell i la seva família", ha insistit Cinca, recordant, tal com ja ho havia fet en ocasions anteriors en què havia estat qüestionat sobre la situació de Besolí, que es tractava d’una actuació judicial en un altre país i que "el Govern poca cosa podia fer més enllà del suport", ja que no es podia incidir de cap de les maneres en el procés i tampoc es tenia coneixement del dossier. Era, en definitiva, "un judici en un altre estat" amb unes acusacions fetes per persones d’altres estats que no eren l’andorrà, ha incidit.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?