Sociedad

Estafats 300 paradistes de roses aquest Sant Jordi a Barcelona

La Guàrdia Urbana investiga un frau de milers d'euros en la venda de llicències municipals que aquest dia són gratuïtes però que dos joves van comercialitzar per internet

Una parada de roses de Sant Jordi / ACN

Barcelona

Els líders de la trama són dos joves de 19 anys que van aconseguir ensarronar unes 300 persones venent-los un espai al carrer en un dia tan assenyalat. El consistori atorga unes 4.000 llicències a tota la ciutat per poder comercialitzar roses aquell dia.

La Unitat d'Investigació de la Guàrdia Urbana està recollint denúncies de persones que van pagar entre 250 i 600 euros per una d'aquestes falses llicències. El que van fer els investigats va ser agafar documentació fotocopiada en una empresa on havia treballat un dels nois, i amb aquestes dades; noms, cognoms i firma, van aconseguir demanar unes 300 llicències a l'Ajuntament, que es reparteixen de forma individual i no es poden traspassar.

El dia de Sant Jordi són gratuïtes i aquests joves van veure-hi la gallina dels ous d'or. Quan ja tenien els papers i ja s'havien exhaurit les llicències, van entrar en acció; van posar-les a la venda a internet: el permís per instal·lar parada i un lot de roses. Van picar sobretot joves i estudiants que desconeixen els tràmits administratius i sobretot que no es paga.

La Guàrdia Urbana manté oberta la investigació. Els dos joves estan sent investigats per estafa, falsificació de documents i usurpació d'estat civil, per haver suplantat la identitat d'altres persones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00