Sociedad

La mort del soci Vicenç Pla desactiva el cas dels avals contra Laporta

El passat 8 d´Abril el jutjat número 24 encara va rebre un escrit de Vicenç Plà demanant explicacions a pesar que l´esmentat soci va morir fa un any i quatre mesos

Joan Laporta durante el acto de homenaje a Johan Cruyff.Getty Images

Barcelona

Les coses de la inèrcia han fet que malauradament, encara amb data del passat 8 d´abril, el soci Vicenç Plà “entrés” un escrit en el jutjat número 24 de Barcelona que instrueix el famós “cas dels avals” contra Laporta i altres ex directius a pesar que Vicenç Pla va morir ara fa un any i quatre mesos segons ens ha explicat la seva pròpia esposa.

En el moment de fer aquest darrer escrit els seus redactors no n´estaven al corrent de la mort de Vicenç Pla.

Ara farà falta un certificat de defunció perquè el cas dels avals quedi definitivament arxivat ja que Vicenç Pla actuava contra Laporta com a soci individual per bé que representava els interessos de l´auto-anomenada Associació per a la Defensa dels Drets dels Socis, liderada per Robert Blanch, amb estretes connexions amb un sector del barcelonisme molt contrari a Laporta.

En l´escrit entregat al jutjat, el procurador del finat Vivenç Plà reclama al jutjat que demani al Barça “que acredite ante el juzgado” en quin punt està la suspensió de l´execució de la sentència dels avals que va forçar el club el gener del 2015.

Es queixa Vicenç Pla que no s´ha satisfet la seva pretensió d´execució dels títuls judicials contra Laporta, i altres exdirectius, i vol saber què hi diu el Barça.

El cas és que el Barça ja no haurà de presentar res perquè ha decaigut la petició per la mort de qui tenia els poders per demanar.

L´acció de responsabilitat

El cas de fet ja estava en via morta perquè no hi havia cap sentència que condemnès els exdirectius de Laporta després de la sentència absolutòria de Martínez Borrego en el cas de l´acció de responsabilitat i després del dessistiment del Barça a partir del pacte posterior amb el gruix dels directius i la companyia Zurich.

Vicenç Plà, Robert Blanch i els que hi estan al darrera consideraven nul el pacte i volien tirar endavant l´execució dels avals per reparar les suposades pèrdues de Laporta.

Aquest darrer escrit dels procuradors de Vicenç Plà s´ha fet perquè el jutge ha vist que anava passant el temps, que ningú no deia res, i abans d´arxivar volia donar encara una última paraula a les parts, una de les quals malauradament ja era morta per bé que la fredor del procediment l´ha fet aparèixer en un escrit.

Recordem que en el cas dels avals inicialment el Barça, -i la Justicia li va donar la raó-, reclamava que Laporta i set directius més afrontessin les pèrdues econòmiques del seu primer any de mandat de la temporada 2002-2003, i que presentessin avals per  valor de 23.242.802 milions d´euros fixats en la sentència condemnatòria del 15 de febrer de 2010. Aquesta sentència la va confirmar el Suprem, va tornar al jutjat número 24 per ser executada i fins avui s´havia de resoldre definitivament un cas que havia perdut tota la força pel dessistiment del club, i pel pes de la sentència de l´acció de responsabilitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00