Sociedad
CADÍ LA SEU 73 - UNI GIRONA 74

Patint també val

L'Uni Girona s'ha classificat per la cinquena final consecutiva després d'imposar-se a la pista de Cadí la Seu per 73-74

Yurena Díaz ha fallat dos tirs lliures amb el marcador a zero que haurien pogut donar la victòria a les locals

El final ha estat polèmic, amb una antiesportiva a Núria Martínez molt discutida i una falta final de Palau sobre Díaz molt justa i que semblava fora de temps

Un moment del partit d'anada / Uni Girona

La Seu d'Urgell

Yurena Díaz portava un 3/3 en tirs lliures quan, amb el marcador de temps a zero, s'ha plantat a la línia de tir lliure amb la responsabilitat de fer-ne almenys un per forçar la pròrroga o d'atorgar la victòria i forçar el desempat a Fontajau diumenge vinent si els feia tots dos.

Però el primer ha picat a l'anella i s'ha enfilat per sobre del tauler i el segon també ha fet aigua, desfermant l'eufòria de l'Uni, que assistia al moment amb un punt de frustració i d'indignació per una antiesportiva més que dubtosa de Núria Martínez que havia situat el 73-74 al marcador i una falta final tan al límit que els àrbitres han hagut de revisar el vídeo per veure -en el cas de què ho fos- si s'havia comès abans d'exhaurir-se el temps.

Tot això ha passat els últims 10" d'un partit que semblava sentenciat quan Laia Palau ha fet el 71-74 després de dividir la zona, culminant un treball coratjós de remar a contracorrent.

L'Uni ha començat fort, fent valer el seu joc interior i el rebot per córrer i la clarividència de Laia Palau mentre Cadí s'estavellava a dins i no aconseguia endollar el seu llançament exterior. Però després del 7-14 i un temps mort demanat pel tècnic local, Bernat Canut, ha vingut un parcial de 19-0 que ha situat les gironines 12 punts per sota. Era un moment en el que Cadí corria i anotava des del perímetre amb molta facilitat. Ho ha tallat un triple de Gabby Williams i l'Uni, a poc a poc, ha anat llimant distàncies per arribar al descans amb només 5 a sota (39-34).

A la segona part ha aparegut Keisha Hampton -que s'havia carregat aviat de faltes- i el nou fitxatge, Pierre Louis, ha seguit al bon nivell que havia demostrat als dos primers quarts. L'Uni s'ha arribat a situar 3 amunt (45-48) després d'una cistella de 2 de Hampton però Cadí ha 'tornat' i ha aconseguit arribar a l'últim quart per davant (60-56).

La distància s'ha mantingut fins al tram final però l'Uni ha estat molt sòlid en defensa (Cadí només ha anotat 2 punts de tir lliure els últims 4') i ha tingut paciència per buscar les seves interiors o per trobar Hampton oberta. Ha acabat amb 20 punts. Amb una porta enrera de Palau per Williams l'Uni ha tornat a prendre el comanament (71-72) a 2:27 i després de 2' sense anotar de cap dels dos equips, Palau ha situat el 71-74 que semblava definitiu. Al final ho ha estat.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00