Sociedad

El forat de l'atur femení es fa gran

L'EPA assenyala un descens de l'atur però no entre les dones

El secretari general de Treball, Benestar i Família, Josep Ginesta, / ACN ACN

Girona

L'atur ha baixat unes dècimes el primer trimestre de l'any a les comarques de Girona però en canvi segueix agreujant-se entre les dones. En un any, segons l'Enquesta de població activa, 900 dones més han quedat a l'atur. I ja en són 26 mil 400.

En els últims anys, hi havia més homes que dones a l'atur, en canvi, aquest primer trimestre, la tendència s'ha girat i hi ha 900 dones més que no pas homes sense feina.

La reducció de la diferència de l'atur entre homes i dones en els últims anys de la crisi... -segons els sindicats- va ser fictícia. No és que hi hagués menys dones a l'atur, sinó que hi havia molts més homes sense feina, sobretot de la construcció i la indústria.

Belén López de Comissions Obreres proposa fomentar la presència de dones en sectors en la construcció i a la indústria.

Belén López, de Comissions Obreres

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000185079/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per això, Girona ha començat el 2019 amb 51.900 aturats, el 13 i mig per cent. Segons l'Enquesta de població activa del primer trimestre, el nombre d'aturats ha baixat un esquifit 0,6 per cent en un any, en part perquè la Setmana Santa ha caigut en abril i no s'ha comptat els llocs de feina que s'hagin pogut crear la setmana passada.


David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00