Sociedad
CONTACTES POST ELECTORALS

Demòcrates aposta per un Govern de Coalició com a primera opció

Es mostra optimista de cara la investidura perquè tant Liberals, Terceravia com CC han deixat la porta oberta per a recolzar-los

Xavier Espot i Roser Suñé fan balanç dels contactes post electorals a la seu del partit / DA

Escaldes-Engordany

Demòcrates per Andorra aposta per un Govern de coalició i es mostra optimista de poder tenir el suport necessari en la investidura.

Després de finalitzar la primera roda de contacte postelectoral entre totes les forces del Consell General, el candidat electe de DA, Xavier Espot, i la consellera general electa, Roser Suñé, han fet balanç d'aquestes trobades.

Xavier Espot ha afirmat que l'objectiu de DA és poder governar, cercant suports més enllà de la seva formació política, ja que és el que han volgut els electors. Volen un govern de coalició i, si no és possible, amb suport parlamentari.

Espot ha reconegut que amb 11 consellers no poden pretendre que el programari s'apliqui en els termes de la formació taronja.

En aquest sentit, ha assegurat que no hi ha cap línia vermella pel que fa a les àrees de gestió dels ministeris, així com tampoc pel que fa a la composició de la sindicatura. Ha manifestat que veuen amb bons ulls una sindicatura plural i que tot es pot parlar, això sí, sempre que Demòcrates també se senti representat.

El que sí ha assegurat Espot és que no renunciaran a allò imprescindible per la formació, com és el cas de l'acostament a la Unió Europea.

D'altra banda, s'ha mostrat optimista de poder tenir el suport necessari en la investidura, ja que ha comunicat que tan Liberals, com Terceravia i Ciutadans Compromesos han deixat la porta oberta a recolzar-los.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00