Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 15 de Octubre de 2019

Otras localidades

Esquerra Republicana aconsegueix el segon diputat a la demarcació de Lleida

Els independentistes obtenen 3 dels 4 diputats

Amb més de 26 mil vots més que el Pdecat i el doble del PSC, ERC (amb més de 73 mil vots) s'imposa per primer cop a la ciutat de Lleida amb més de 17 mil vots, i, és això el que li permet aconseguir el segon escó, malgrat que la capital està governada pels socialistes. Tant En Comú Podem, com el Partit Popular perden la representació lleidatana al Congrés. Torna a ressorgir el PSC que recupera l'escó perdut al 2016. Junts per Catalunya, manté el seu diputat, amb el cap de Llista, Jordi Turull, i continua en la segona posició. De fet, a la demarcació de Lleida, les forces independentistes sumen 3 dels 4 diputats a repartir. I el quart se l'ha enduen els socialistes

Posen noms a aquests resultats. Al Congrés:

Dos diputats per Esquerra: Repeteix Xavier Eritja, i entra pels republicans, Inés Granollers. L'exconseller Jordi Turull ha estat escollit per Junts per Cat per Lleida. I Montse Minguez, tinent d'alcalde a la Paeria, serà diputada pels socialistes.

I al Senat, no canvia la representativitat entre Esquerra i Junts per Cat, però si els noms:

Els tres senadors d'Esquerra Republicana son: Sara Bailac, Miquel Caminal, i Xavier Castellana, aquest últim repeteix com a senador. Des de Junts per Cat, Maite Rivero, continua com a senadora

 Seguiment de la nit electoral:

Escrutat el 82% a la circumscripció de #Lleida: ERC obtindria 2 diputats (Xavier Eritja i Inés Granollers) JuntsXCat, 1 (Jordi Turull) PSC, 1 (Montse Mínguez)

Escrutat el 75% a la circumscripció de #Lleida: ERC: obtindria 2 diputats, JuntsXCat: 1 diputat, PSC: 1 diputat.

Escrutat el 56% a la circumscripció de #Lleida: ERC: obtindria 2 diputats, JuntsXCat: 1 diputat PSC: 1 diputat

Escrutat el 25% a la circumscripció de #Lleida: ERC: obtindria 2 diputats, JuntsXCat: 1 diputat, PSC: 1 diputat.

La participació a la demarcació de Lleida ha estat de76,66%. Són 17, 26 punts per sobre que al 2016, que va ser del 58,40%.

A Lleida el 2016 ERC és va endur un 25,13% i va obtenir 1 diputat. CDC amb el 22,62% dels vots aconseguia també 1 diputat. El tercer dels diputats l’obtenia ECP amb el 16,66% dels vots gràcies a la victòria d’aquest formació política a la ciutat de Lleida. El quart dels diputats va anar a mans dels PP capitanejat per l’històric José Ignacio Llorens, amb el 13,53% dels vots. El PSC amb un 12,44% es va quedar sense representació. Al 2016 el resultat va ser: ERC 1; CDC 1; ECP 1; PP 1.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?