Sociedad

La Champions dispara d'un 25% els ingressos del Liverpool que ja és el setè pressupost

ANDREW YATES Reuters

Barcelona

El Liverpool s'ha instal·lat en el top 7 dels clubs amb més ingressos. Ha deixat enrere l´Arsenal i el Chelsea. Fa onze anys que no ocupava una posició tan elevada. I de fet en els darrers quatre anys l'increment d'ingressos és fins i tot superior al del Barça.

El FC Barcelona, amb uns ingressos de 690 milions, ha crescut un 42% en aquests darrers quatre anys, i el Liverpool, amb 514, ha crescut un 67%. Tenir èxit a la Champions és fonamental per guanyar pes financer. De fet el Liverpool s'ha trobat amb un increment de diners de 104 milions, el més important.

Aquesta temporada la UEFA reparteix 2.555 milions d´euros a les seves competicions, molt per sobre dels 1.840 de la temporada anterior. Són a nivell esportiu els dos clubs avui per avui més poderosos d´Europa però a nivell de marca també són dues potències.

La marca del Barça (amb un 96.6 de rati) és la més poderosa i la del Liverpool (92.2) és la cinquena. La samarreta el Liverpool la té venuda des de 2010 a Standard Chartered, per 49 milions, i el Barça a Rakuten per 67 milions.

L'enfrontament entre el Barça i el Liverpool tindrà una àmplia repercussió a les xarxes on el Barça hi té quasi 200 mlions de seguidors, i el Liverpool uns 55 milions.

Els dos clubs són molt antics. El Liverpool, des de 1892. El Barça, des de 1899.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00