Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 22 de Octubre de 2019

Otras localidades

Per a combatre la despoblació, formació

Luis Antonio Sáez, Investigador del CEDDAR, Centre d'Estudis sobre Despoblació i Desenvolupament d'Àrees Rurals, aposta per posar en valor el que té l'entorn rural i no les seues suposades carències

Sáez és clar: "Potser no hi ha una gran zona comercial però hi ha silenci; no hi ha una hamburgueseria però sí temps". Amb eixos exemples Sáez dona la volta al concepte tradicional quan parlem d'allò que s'ha anomenat "España vaciada", que en falten coses. Segons Sáez és una forma incorrecta d'enfrontar-se al problema.

Explica Luis Antonio Sáez que "la gent deu poder viure on vulga", més encara quan hui mana la deslocalització. No és necessari viure en l'entorn rural per a dirigir una explotació agrícola o ramadera.

Per tant, del que es tracta, explica Sáez, és de posar en valor el que hi ha a l'entorn rural i el que es pot portar allí. Partir de la base de les coses que suposadament falten és un error i en moltes ocasions és fins i tot fals. En eixe sentit, mesures com les adoptades pel Consell de Ximo Puig per a frenar la despoblació, afirma Sáez, no conten amb eixe element.

I per a canviar el paradigma Sáez insisteix en que és fonamental l'educació. L'educació en valors. No centrar-ho tot en la fama, en comprar coses i fer-nos moltes fotos. Això pot considerar-se èxit, però també es pot considerar exitós emprendre en un entorn rural. On la creativitat té un valor enorme i on, a més, el treball ara com ara està assegurat. Això sí, el primer punt important és sentir-se'n part.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?