Sociedad

Llum verda a un nou model de Zoo

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat un nou Pla Estratègic i una modificació de l'ordenança d'animals que suposaran, a la llarga, una reducció important dels animals exhibits

EUROPA PRESS

Barcelona

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un nou Pla Estratègic pel Zoo de Barcelona i una modificació de l’ordenança d’animals que suposaran, a mig-llarg termini, una reducció important dels animals exhibits.

El nou Pla Estratègic, impulsat per la direcció del Zoo, s'ha aprovat per unanimitat mentre que la modificació de l'ordenança d'animals, promoguda per la plataforma animalista Zoo XXI, ha tingut el vot en contra de PSC, PP, C'S i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy i l'abstenció de la CUP.

Aquesta doble aprovació arriba després de mesos de discussions i tensions polítiques i laborals per mirar d’encaixar les dues propostes que, d’entrada, eren contraries. Avui la tinenta d'Ecologia, Janet Sanz, ha celebrat les modificacions que han fet les dues parts a les seves propostes i el nou rumb que des d’avui agafa el Zoo de Barcelona. “Tenim la oportunitat que Barcelona torni a ser pionera en l’àmbit de la conservació, la protecció i el benestar animal”, ha dit. I afegia que “la d’avui és també una oportunitat per garantir el futur del zoo i que aquest es converteixi en un pulmó de la conservació en un planeta en risc”.

A grans trets, el canvi més destacat que suposa aquesta doble aprovació és que al Zoo de Barcelona només s'hi podran reproduir els animals que es puguin reintroduir a la natura. És a dir, que quan morin els rinoceronts, les girafes, els ossos o els elefants que hi ara, no se n'exhibiran més. La tria la farà un comitè científic, que farà un projecte per a cada espècie. Ara mateix al Zoo hi ha 2.000 exemplars de 300 espècies diferents.

Això sí, el Zoo de Barcelona seguirà funcionant com a centre de recuperació d’espècies. És a dir, quan hi hagi un decomís de segons quin animal se’l portarà al zoològic independentment d’aquests nous criteris. Fa unes setmanes, per exemple, es van portar 38 cries de tortugues gegants decomissades a les illes Seychelles i a finals dels 90 es va portar un exemplar de ximpanzé decomissat a l’Aeroport del Prat. La Tibé, que encara és al Zoo

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00