Martes, 07 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Humor, esport i actualitat dramatitzada, Premis IdeaRàdio 2019

Un espai d'humor sobre l'Espanyol, una proposta innovadora de radioteatre i un programa de connexió entre generacions, són els projectes guanyadors de la cinquna edició dels IdeaRàdio

El jurat dels Premis IdeaRàdio 2019, presidit per Jaume Serra (Director de la Cadena SER a Catalunya) i format per Ramon Iglesias (Director de Continguts de SER Catalunya), Carles Peña, (Coordinador de Programes de SER Catalunya), Marta Delcor (Responsable de Projectes de SER Catalunya), Sique Rodríguez (Cap d'Esports de SER Catalunya), Laia Colomer (Redactora d'Aquí, amb Josep Cuní) i Cristina Dalmau (Locutora de Cadena Dial) ha seleccionat com a guanyadors els programes “Perico que vola”, “La bretxa” i “Artivistes”, d’entre els 30 projectes finalistes que es van defensar dissabte a l’Estudi Toresky de Ràdio Barcelona.

Josep Cuní, padrí de la cinquena edició dels Premis IdeaRàdio, ha fet públic el veredicte del jurat al seu programa matinal de SER Catalunya:

- De “Perico que vola”, s’ha destacat que ha sabut trobar com parlar de l’Espanyol, de manera desacomplexada, i fer que tingui interès més enllà dels propis aficionats del club blanc-i-blau. És un programa de Brian Dominguez Duran, Anna Casas Vaqueiro, Héctor Farrés García, Alexandre Pérez Escalona i David Recasens Rull, formats en Periodisme i Comunicació a la Universitat Abat Oliva CEU, a la Universitat Internacional de la Rioja i a la Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

- De “La Bretxa”, el jurat ha valorat l’exercici de connexió entre generacions cada vegada més distants, d’una forma divertida i amb referents molt populars. És un programa de Javier de la Sotilla Puig, Berta Olivier Cañadell i Manel Riu Puig, estudiants de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.

- D’“Artivistes”, s’ha destacat la recuperació del gènere del radioteatre per abordar temes que habitualment no estan en el focus dels mitjans, aprofitant per a fer promoció d’actors i actrius. És un projecte de Meritxell Deulofeu Fusellas, Blai Barber Ramos i Miquel Mas Fiol, estudiants de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.

A més, el jurat ha concedit mencions especials als programes “#Salva, el vigilant”, de Joan Saranova Grimal (Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona) i David Villarreal Ignacio (estudiant del Màster en Continguts de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona); “Sense gigues”, de Francesc Redondo Fontrodona i Marc Almarcha Granados (Postgrau en Guió i Realització de Programes d'Humor per a Ràdio i Televisió Blanquerna – Minoria Absoluta) i Marc Andreu Baqué (Comunicació Audiovisual a la Blanquerna - Universitat Ramon Llull) i “Fast-cheking en directe”, d’Iván Beas Vilas (estudiant de Periodisme a la Universitat de Vic).

En aquesta edició s’han inscrit 255 persones i s’han presentat 64 treballs, entre els quals han abundat les propostes amb continguts feministes i intergeneracionals, les ficcions radiofòniques i els formats transmèdia.

Dijous 9 de maig tindrà lloc la cerimònia d’entrega de premis a l’Estudi Toresky de Ràdio Barcelona.

En les properes setmanes, els guanyadors gravaran els seus programes als estudis de SER Catalunya, comptant amb l’assessorament i tutorització dels professionals de l’emissora, i posteriorment s’emetran a SER Catalunya.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?