Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 13 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Detingut el secretari de la FAF en el marc de l'operació "cautxú"

La policia, per odre de la Batllia, escorcolla des de primera hora del matí la seu de la Federació de futbol

La investigació, que es troba sota secret de sumari, està vinculada a delictes econòmics i financers relacionats amb les ajudes de la FIFA i la UEFA

Sortida de la comitiva judicial un cop fet l'escorcoll a la seu de la FAF en el marc de l'operació 'Cautxú' / ()

La Policia escorcolla des de primera hora d'aquest dimarts diverses empreses i entitats, entre elles, la Federació Andorrana de Futbol, en el marc d'una operació per presumptes delictes econòmics i financers.

En el marc de l'anomenada Operació "Cautxú", el cos d'ordre sota la direcció i supervisió de l'autoritat judicial, ha inciat una investigació en què, a part de l'entrada a la seu de la FAF, també s'han practicat registres en domicilis i altres seus socials d'empreses. En el cas de la Federació de Futbol, l'escorcoll s'està practicant des de primera hora del matí i segons fonts properes al cas, entre els detinguts, hi ha el secretari general, Tomàs Gea. Unes altres fonts assenyalen que l'operació es du a terme per presumptes irregularitats amb l'ús dels ajuts i subvencions de la FIFA i la UEFA.

En un comunicat, la Policia explica que les investigacions encara es troben en curs, el cas està sota secret de sumari i s'ha detingut a més persones.

Fonts properes no descarten més detencions en el decurs de la jornada.

Durant l'escorcoll, que s'ha allargat tot el matí i migdia, s'ha requisat material informàtic, segons les mateixes fonts, i una patrulla policial n'ha custodiat tot el seguiment, prohibint l'entrada a la Federació a cap persona no vinculada a l'operació. Així, s'ha fet fora tot el personal, inclòs el director tècnic, David Rodrigo, i el seleccionador nacional, Koldo Àlvarez, entre d'altres.

En cap moment durant l'escorcoll s'ha vist entrar el president de la Federació, Víctor Santos.

Fonts de la federació han assegurat al diari ARA no tenir més informació relacionada amb el cas ja que es troba sota secret de sumari, però posen en dubte qualsevol irregularitat relacionada amb cap delicte econòmic. Argumenten que els comptes de la FAF són auditats anualment per la mateixa UEFA i FIFA i que mai han detectat irregularitats al respecte.

Cal dir però que la FAF queda fora del control estatal en no rebre subvencions públiques al país.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?