Sociedad
ELECCIONS MUNICIPALS

El PSC presenta 15 llistes fantasma al Camp de Tarragona

Els municipis més petits del Priorat, l'Alt Camp i la Conca de Barberà concentren aquestes candidatures, integrades per una sola persona que ni viu ni té cap relació amb el poble.

ACN

Tarragona

Són indrets de menys de 200 habitants on es voten llistes obertes, com Margalef, La Morera de Montsant o El Lloar, Els Garidells, El Milà o Mont-ral, Senan, Forès o Pontils. Quince pobles on SER Catalunya ha confirmat que el cap de llista socialista no hi té cap vincle.

Fonts del partit asseguren que així ofereixen l'oportunitat de votar PSC en llocs on tenen votants, però on els simpatitzants locals no s'atreveixen a donar el pas i presentar-se a causa del clima polític actual. Pobles on, de fet, el PSC va obtenir 130 vots a les passades eleccions generals, tot i que en un d'ells, a l'Arbolí, només va obtenir un sufragi i en un altre, a Forès, cap ni un.

“Una anomalia”

El PSC és l'única formació al Camp de Tarragona que manté aquesta estrategia, que te conseqüències: a La Figuera, al Priorat, l'Ajuntament ha funcionat des de 2015 amb 4 regidors en comptes dels 5 que li corresponen. Llavors s'hi van presentar PSC i PP amb persones de fora. Tots dos van obtenir algún vot, alguna X marcada pel sistema de llistes obertes, però cap dels dos va recollir l'acta de regidor. Per l'alcalde de La Figuera, Josep Maria Porqueres, és “una anomalia del sistema”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00