Sociedad

Colau i Artadi, cara a cara

Moderat per Josep Cuní, Ada Colau, de Barcelona En Comú, ha debatut amb Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, sobre les polítiques municipals de la ciutat de Barcelona

Barcelona

Aquest matí hem tingut el primer cara a cara de les municipals, Ada Colau, de Barcelona En Comú, ha debatut amb Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, sobre les polítiques municipals de la ciutat de Barcelona.

El primer que ha fet l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat respondre al tuit d'Ernest Maragall, on demanava un cara a cara amb ella. Colau ha contestat: "jo amb Ernest Maragall sempre estic disposada a parlar, vull fer pactes d'esquerres per mantenir un model de ciutat que és oposat al que defensa Elsa Artadi i per això està bé que debatem. Vull que Maragall deixi de fer governs com el de la Generalitat amb Junts per Catalunya".

"El debat s'ha iniciat amb el tema de la seguretat, de manera que Artadi ha començat apuntant que "la seguretat s'està convertint en un element partidista. No tenim un responsable polític de seguretat i aquest és el principal problema. No hem fet els deures. Hem de donar resposta a la ciutadania i cal que agafem les responsabilitats que ens toquen".

D'altra banda, també s'ha parlat de l'habitatge. Colau ha explicat que "la competència d'habitatge és autonòmica, estem fent la nostra part i la que no fa la Generalitat. Estem fent més habitatge que mai. Em sobta que l'antiga convergència vostès ahir mateix juntament amb el PP contra la regulació de preus dels lloguers".

Com a rèplica, Artadi ha comentat que "allò que era la gran prioritat s'ha convertit en el gran fracàs. Nosaltres apostem per prendre mesures i no per fer discursos. Patim per la legislació de Madrid i en demanem una de pròpia".

Colau ha tornat a carregar dient: "Que vostès donin lliçons sobre habitatge no és gaire creïble, són responsables de governs neoliberals de dretes que ens han portat a la bombolla immobiliària i al desastre", i Artadi ha afegit: "Jo no dono lliçons a ningú...".

Respecte al procés i la situació política catalana, l'alcaldessa ha destacat: "Jo crec que hem de parlar de Barcelona, no del procés. És la capital de Catalunya, el seu motor. La nostra posició sobre la qüestió nacional és clara, el PP n'és el responsable però els partits independentistes han fet grans errors com la DUI".

Artadi ha destacat que "hi ha una crisi del sistema que és molt greu, certament en aquestes eleccions estem parlant de pactes. Barcelona ha d'abanderar la reivindicació del 80% de la ciutadania que vol decidir sobre la qüestió nacional".

Colau ha apuntat que "ERC s'oblida que és d'esquerres i governa amb vostès -Junts per Catalunya- al Govern", mentre que Artadi ha contestat: "No pateixi que el senyor Ernest Maragall crec que li tira els trastos tot el dia".

Tanmateix, la diputada de Junts per Catalunya ha afegit "no governarem amb Ada Colau perquè tenim models de ciutat diferents. Els catalans han de poder decidir que passa amb Catalunya. És un tema de progrés social i no emocional. Hem d'anar més enllà i escoltar el que vol la ciutadania".

Colau ha dit: "No pot ser que per denunciar la repressió es posin en contra de regular el turisme, de la gestió pública de l'aigua, del dentista municipal. Què van fer vostès? Privatitzar l'escola bressol, permetre el frau fiscal, etc. Això no és culpa de l'Estat", ha sentenciat.

CARA A CARA. Ada Colau (BCNEnComú) i Elsa Artadi (JxCat)

49:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1557388475_475549/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00