Sociedad

El Govern torna a posposar l'impost de CO2 als vehicles

La conselleria de Territori i Sostenibilitat "intentarà" tenir llesta aquesta nova taxa el gener de 2020, mig any després de l'última data anunciada i dos anys després del que estava previst des d'un principi

Getty Images

Barcelona

L'impost de CO2 als vehicles no s'aplicarà fins el 2020, mig any després de l'última data anunciada i dos anys després del que es va dir quan es va anunciar la creació de l'impost. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha dit en una entrevista al programa Els Matins de TV3, que "intentaran tenir llest l'impost el gener de 2020".

Aquest impost és la mesura estrella de la Llei del Canvi Climàtic, aprovada l'estiu de 2017. Havia de servir per recaptar 75 milions d'euros anuals.

El dia que es va presentar aquesta llei, el gener de 2016, l'aleshores conseller de Territori, Josep Rull, va afirmar que l'impost a les emissions de CO2 dels vehicles es començaria a cobrar "gradualment a partir de 2018".

Poc després el propi Govern va detectar imprecisions en el text d'aquesta llei i en concret de l'impost i va ajornar la seva aplicació fins l'estiu de 2019. Ho va confirmar el conseller Damià Calvet en una comissió parlamentària el juliol de 2018.

Aquest dijous, de nou, s'ha posposat la seva aplicació fins l'any que ve. Calvet ha dit que "és un impost molt complicat de gestionar per a l'Agència Tributaria Catalana".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00