Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 15 de Octubre de 2019

Otras localidades

Els contraris a la independència superen els partidaris, segons el CEO

Segons aquest sondeig, ERC guanyaria les eleccions europees a Catalunya, amb un 22,6% d'estimació de vot, seguida molt de prop pel PSC (22,2%) i per JxCat (21,2%)

Els ciutadans de Catalunya que s'oposen a la independència superen els partidaris, amb un 48,6% que no volen que sigui un Estat independent i un 47,2% que sí, segons l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió ( CEO) de la Generalitat feta pública aquest divendres. És la primera vegada des de juny de 2017 que els contraris a la independència de Catalunya superen els favorables. El 40,4% dels enquestats se sent tan espanyol com català, el 26,1% només català, el 21,4% més català que espanyol, el 5,1% només espanyol i el 3,1% més espanyol que català .

Un 49,3% veu poc probable que el Govern ofereixi a Catalunya un acord que sigui acceptable per la majoria del Parlament, un 27,4% gens probable, un 13,9 bastant probable i un 5,9 molt probable. Un 35% vol que Catalunya sigui un Estat independent, un 29,4% opta per un Estat dins d'una Catalunya federal, un 25,8% prefereix que segueixi sent una comunitat autònoma d'Espanya i un 6%, una regió espanyola. En una escala del zero al deu, els catalans situen de mitjana el seu sentiment catalanista en un 6,80, l'espanyolista en un 4,10 i el europeista en un 6,62.

ERC guanyaria les eleccions europees a Catalunya, amb un 22,6% d'estimació de vot, seguida molt de prop pel PSC (22,2%) i per JxCat (21,2%), segons un sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, que adverteix que hi ha un pronòstic "molt obert".

El sondeig ha estat realitzat a partir d'una enquesta telefònica a mil persones entre el 30 d'abril i el 6 de maig, i, encara que no inclou projecció d'escons, dels resultats se'n desprèn que ERC tornaria a guanyar, com el 2014, les europees a Catalunya.

El director del CEO, Jordi Argelaguet, ha advertit, no obstant això, que encara hi ha més d'un 32% d'indecisos i un percentatge important d'enquestats que no contesten (7,4%), de manera que els resultats estan "molt oberts". El sondeig reflecteix que, després d'ERC, PSC i JxCat, vindrien Unides Podem - amb un 13,3% d'estimació de vot -, Ciutadans (11%), PP (4,2%) i Vox (3,2%).

Argelaguet ha explicat que l'enquesta indica que no hi ha moviment de votants "entre blocs" a Catalunya respecte a les eleccions generals del 28 d'abril, però sí que poden produir-se moviments "dins dels blocs".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?