Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 21 de Octubre de 2019

Otras localidades

Més de 1000 gironins prenen més de 10 medicaments al dia

Els experts alerten que aquesta xifra va en augment i que la polimedicació pot crear problemes d'addicció i d'efectes secundaris greus

Més de mil persones de les comarques de Girona prenen més de 10 medicaments al dia. Els experts alerten que aquesta xifra va en augment i que la polimedicació pot crear problemes d'addicció i d'efectes secundaris greus, per incompatibilitat.

Es considera polimedicació quan una persona pren més de 5 medicaments, tot i que els experts consideren que es produeix en el moment en què una persona es medica més del que li cal. A les comarques de Girona, un de cada mil habitants de més de 65 anys consumeix 15 medicaments al dia.

La farmacèutica d'Atenció Primària de Girona, Àngels Pellicer, explica que per evitar efectes secundaris, els pacients erroniament prenen el mal anomenat protector d'estòmac Omeprazol.

L'any passat es va convertir en la pastilla més venuda a les farmàcies de les comarques de Girona. Pellicer afegeix que la polimedicació pot provocar mals de cap, d'estòmac o musculars. De fet, l'excés de medicaments és la tercera causa de mort natural.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?