Sábado, 31 de Octubre de 2020

Otras localidades

Conduïm al límit

Prémer massa l'accelerador està present en un 14% dels accidents mortals

Conduïm al límit

Sergi Lladó

1.439 conductors sancionats cada dia a Catalunya per córrer massa. És el nombre d'infractors que els radars dels Mossos han fotografiat a la carretera durant l'última campanya especial contra l'excés de velocitat.

Els 32 radars mòbils dels mossos van captar i sancionar 10.073 conductors que superaven els límits màxims de velocitat entre el 29 d'abril i el 5 de maig (7 dies), representa un 4,05%  dels vehicles controlats. Només dos d'ells van ser penals: anaven al doble del límit de la carretera, és a dir, en una via de 90 quilòmetres per hora circulaven a 180,  per posar un exemple. El cap de la divisió de Trànsit dels Mossos, Andreu González ha explicat a SER Catalunya que falta molta conscienciació.

Aquest mosso ha explicat també que la meitat dels conductors sancionats critiquen que no puguin córrer més o no entenen la sanció. En aquesta última campanya especial, hi ha hagut un increment del 17% de les sancions respecte a la campanya especial que van fer l'any passat durant el primer quadrimestre perquè han controlat més vehicles, concretament un 13% (249.019) perquè aleshores no van poder comptar amb tots els radars mòbils de la flota. González recorda que les conseqüències de córrer massa a la carretera són molt greus o mortals.

Per altra banda, els agents van notificar a la mateixa carretera menys del 10% de les infraccions (861). Diu Andreu González que és més educatiu però sovint opten per no fer-ho perquè triguen més estona aturant els vehicles.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?