Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 15 de Octubre de 2019

Otras localidades

Conduïm al límit

Prémer massa l'accelerador està present en un 14% dels accidents mortals

1.439 conductors sancionats cada dia a Catalunya per córrer massa. És el nombre d'infractors que els radars dels Mossos han fotografiat a la carretera durant l'última campanya especial contra l'excés de velocitat.

Els 32 radars mòbils dels mossos van captar i sancionar 10.073 conductors que superaven els límits màxims de velocitat entre el 29 d'abril i el 5 de maig (7 dies), representa un 4,05%  dels vehicles controlats. Només dos d'ells van ser penals: anaven al doble del límit de la carretera, és a dir, en una via de 90 quilòmetres per hora circulaven a 180,  per posar un exemple. El cap de la divisió de Trànsit dels Mossos, Andreu González ha explicat a SER Catalunya que falta molta conscienciació.

Aquest mosso ha explicat també que la meitat dels conductors sancionats critiquen que no puguin córrer més o no entenen la sanció. En aquesta última campanya especial, hi ha hagut un increment del 17% de les sancions respecte a la campanya especial que van fer l'any passat durant el primer quadrimestre perquè han controlat més vehicles, concretament un 13% (249.019) perquè aleshores no van poder comptar amb tots els radars mòbils de la flota. González recorda que les conseqüències de córrer massa a la carretera són molt greus o mortals.

Per altra banda, els agents van notificar a la mateixa carretera menys del 10% de les infraccions (861). Diu Andreu González que és més educatiu però sovint opten per no fer-ho perquè triguen més estona aturant els vehicles.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?