Sociedad

El pitjor inici de temporada d'estiu en 15 anys al Girona - Costa Brava

En el primer quatrimestre anual, el nombre d'usuaris no arriba als 300.000, un 14% menys que l'any passat

Un mostrador de Ryanair a l'aeroport / Aleix Freixas (ACN)

Vilobí d'Onyar

L'aeroport de Girona acumula mig any de baixades consecutives. L'inici de la temporada turística, a principi d'abril, no ha ajudat a millorar la situació. En els quatre primer mesos de l'any han baixat un 14 per cent els usuaris, i un 13 per cent els vols.

9 de cada 10 viatgers han volat amb Ryanair. Molt per darrere hi ha Pobeda, Transavia i aerolínies que ofereixen vols xàrters.

Pere Vila, president de l'Associació AGi

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000186998/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El govern i els empresaris admeten que els està costant trobar noves companyies. Ho ha dit Pere Vila, president de l'Associació per a la promoció i el desenvolupament de les comarques gironines, l'AGI.

El que es mantenen són les mercaderies perquè a principis d'any es van translladar 31.000kg des de l'Aeroport, bàsicament per un trasllat a Menorca.

Per països, els italians, britànics i alemanys són els que més han trepitjat la terminal gironina, per sobre dels holandesos, polonesos i russos. Els empresaris s'aferren en el creixement dels turistes de l'Europa de l'Est per mirar el futur de l'aeroport amb esperança.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00