Sociedad

Mora: "Posarem a disposició dels joves més de 100 pisos de grans tenidors i concedirem ajudes per l'emancipació"

El PSOE presenta el seu programa electoral per Menorca

PSOE Menorca

Mahón

La secretària general del PSOE Menorca i candidata socialista a la presidència del Consell Insular, Susana Mora, ha presentat el programa electoral dels i les socialistes de Menorca per a les eleccions insulars del 26 de maig, amb el qual s’ofereixen “més de 300 propostes realitzables i que responen, sobretot, a les necessitats de les persones”.

Susana Mora ha recordat que aquest programa “neix de les propostes, suggeriments i idees de la participació de la ciutadania” i que “s’ha dissenyat en format digital perquè volem que sigui un programa obert i accessible a tothom, apostant per la reducció del paper en una societat que ha de ser sostenible”.

A partir d'aquí, tal com ha destacat la candidata socialista, el programa electoral dels i les socialistes consta de 5 eixos principals: una illa sostenible i de futur; una illa per viure; una illa per prosperar; una illa de drets i llibertats i una illa amb una mirada jove.

Pel que fa al primer bloc, ha explicat Mora, “no podem seguir dissenyant polítiques de millora de qualitat de vida si no podem garantir un futur a tots i totes, però aquest futur està en joc”. Per tant, "el nostre compromís és amb la sostenibilitat, i amb aquest sentit, desenvoluparem una Llei de Reserva de la Biosfera que sorgeixi de Menorca i que tengui un finançament just”. A més, “hem de desplegar el full de ruta per a la descarbonització Menorca 2030, perquè ens hi jugam la nostra salut i tenim una economia local que també està en joc”. Per últim, en gestió de residus, “volem impulsar la reducció d’embolcalls plàstics i metàl·lics per d’altres de biodegradables”.

També, per als i les socialistes el progrés social passa per aconseguir una societat cohesionada i inclusiva però, sobretot, respectuosa amb la diversitat. Amb tal fi, “des del Consell Insular de Menorca crearem el servei d’atenció a la diversitat LGTBI amb serveis assistencials i de suport dirigits a totes les persones del col·lectiu” ha resumit Susana Mora.

Per altra banda, un dels pilars principals del programa també serà l’habitatge, “i des de Menorca farem feina coordinada per tal que aquest cinquè pilar de l’Estat del Benestar segueixi essent una prioritat i puguem crear 200 habitatges de protecció oficial i alhora posar a disposició més de 100 pisos que hi ha tancats a mans de grans tenidors per a joves i concedir-los ajudes per l’emancipació dels mateixos”.

Entenem que el benestar social és un eix transversal en totes les polítiques dels i les socialistes, i en aquesta línia la candidata socialista ha destacat que “seguirem apostant per l’ampliació de places residencials i impulsarem l’atenció individualitzada a l’habitatge” perquè “la nostra gent gran, que tant han fet per tots i per totes, es mereixen viure millor”. A més a més, “necessitam el nou centre de salut a Alaior tan demandat per als veïns i veïnes del poble, així com també és una necessitat l’ampliació del centre de Ferreries i la reconversió del de Dalt Sant Joan”, perquè “creim fermament que hem de tenir unes infraestructures a l’alçada de les necessitats dels menorquins i menorquines”.

En definitiva, “són unes propostes per seguir avançant en una illa que no ha de fer ni una passa enrere, una illa que encara es mereix un futur millor, una illa on tots i totes hi tenim cabuda i una illa on poder desenvolupar un projecte de vida de present i de futur”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00