Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 25 de Agosto de 2019

Otras localidades

Un jutjat obre diligències contra Vox per un suposat delicte de discriminació

L'entitat Watani va denunciar un discurs d'Ortega Smith on deia que "l'enemic comú és la invasió islamista".

El jutjat d’instrucció número 4 de Reus ha incoat diligències prèvies contra Vox i el seu secretari general, Javier Ortega Smith, per un suposat delicte de discriminació arran d’una denúncia presentada al març per l’associació musulmana Watani. L’advocat de l’entitat, Hilal Tarkou, va portar als jutjats un discurs d’Ortega Smith del setembre passat on manifestava que “l’enemic comú és la invasió islamista”. El jutge està valorant la competència que té sobre els fets. En aquest sentit, no es descarta que pugui inhibir-se en un jutjat de València -on es va pronunciar el discurs- o en el Tribunal Suprem -atès que Ortega Smith és diputat electe al Congrés-.

El jutjat va incoar diligències el 17 d’abril i va demanar a l’advocat denunciant que comparegués el 24 d’abril per tal d’aportar el vídeo i poder valorar la competència territorial. Fonts jurídiques han apuntat que el jutjat encara no ha fet pública cap resolució. Des del TSJC s'ha indicat, a més, que també es va donar trasllat de les diligències a la Fiscalia perquè s'hi pronunciés.

L’advocat denunciant considera que les manifestacions del dirigent del partit ultradretà “atempten greument contra la convivència i la pau social, inciten a l’odi, motiven i criden a la conflictivat, i al racisme i a la xenofòbia contra els musulmans”. Tarkou considerava que el discurs d’Ortega Smith és “altament perillós i alarmista” i, al seu parer, reuneix tots elements que constitueixen un suposat delicte d’odi.

Segons la transcripció del vídeo aportat per l’entitat, Ortega Smith va dir que “l’enemic comú i l’enemic d’Europa, de la llibertat, del progrés, de la democràcia, de la família i del futur s’anomena la invasió islamista”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?