Sociedad

Torra, disposat a pagar 'el preu que calgui'

El president de la Generalitat ha titllat de nul·la de ple dret la seva causa judicial per no retirar llaços d'edificis públics, perquè considera que la Junta Electoral Central (JEC) no té competències

Declaració de Quim Torra a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat EUROPA PRESS

Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha titllat de nul·la de ple dret la seva causa judicial per no retirar llaços d'edificis públics, perquè considera que la Junta Electoral Central (JEC) no té competències, però està disposat a pagar "el preu que calgui ".

Ho ha dit en una declaració institucional a la Generalitat, després de declarar davant el TSJC com investigat per una querella de Fiscalia per presumpta desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) en no retirar els llaços i pancartes en la campanya de les generals .

Torra ha argumentat que qui havia de decidir sobre aquesta qüestió és la Junta Electoral Provincial (JEP), que assegura que és la competent en aquests casos, i ha sostingut que els denunciants van recórrer a la JEC perquè hi ha "membres afins al PP que s'han expressat en contra de l'independentisme i de candidats independentistes "a les eleccions.

El president de la Generalitat ha apel·lat a la llibertat d'expressió davant del jutge que l'investiga. Segons han informat fonts jurídiques, Torra ha declarat aquest matí durant prop de 45 minuts davant del magistrat del TSJC Carlos Ramos per un delicte de desobediència, arran de la querella de la Fiscalia, que l'acusa de no fer cas l'ordre de la JEC de retirar els llaços grocs i símbols a favor dels polítics presos dels edificis públics, en la campanya del 28A.

El president català, que s'ha negat a respondre a l'acusació popular exercida per Vox per "decència democràtica", sí que ha contestat al fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, en una compareixença en què ha adduït que la Junta Electoral no tenia competències per obligar-lo a retirar els llaços i que l'ordre que va dictar era imprecisa.

En la seva querella, la Fiscalia acusa Torra de no fer cas "conscient i deliberadament" el requeriment "clar i exprés" de la Junta Electoral perquè tragués els llaços dels edificis públics en la campanya de les eleccions generals, símbols que el president català va acabar retirant, ja fora de termini, després de recórrer sense èxit al Tribunal Suprem.

Torra s'ha vist acompanyat pels consellers, el president del Parlament, Roger Torrent, i partits i entitats sobiranistes a l'arribar al tribunal. Una comitiva ha caminat amb el president de la Generalitat per l'Avinguda Lluís Companys, des de l'Arc de Triomf fins a l'escalinata del Palau de Justícia, on ha entrat cap a les 10:20 hores, sota els crits dels concentrats de "president, president "," no esteu sols (no esteu sols) "o" independència ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00