Sociedad

Jennifer Pareja: "El meu pare no em va donar suport amb el waterpolo perquè deia que era un esport de nois"

Una quinzena de dones comparteixen les seves experiències vitals i professionals a la jornada 'Amb Veu de Dona' de SER Catalunya

Samanta Villar, Itziar Castro, Olga Viza, Vicky Peña, Jennifer Pareja i Paula Bonet són algunes de les dones que hi van participar

Jennifer ParejaCADENA SER

Barcelona

Prop de 150 persones van omplir ahir l’Auditori CaixaForum en la primera edició d’Amb Veu de Dona que SER Catalunya organitza a Barcelona. Durant més de 4 hores, dones de tots els àmbits i professions van reflexionar i debatre sobre com avançar cap a una societat més igualitària.

A l’escenari es van sentir veus com la de l’exjugadora de waterpolo Jennifer Pareja, que en un emotiu relat sobre la seva carrera esportiva, va recordar que ningú la va entendre quan va decidir deixar la natació per dedicar-se al waterpolo. “El meu pare em va deixar de parlar durant dues setmanes perquè deia que el waterpolo era de nois. Encara li recordo aquest comentari”, es va sincerar Pareja.

Anabel Montes

Itziar Castro

Per Amb Veu de Dona també va passar la periodista Samanta Villar, que va explicar els problemes que li ha comportat fer les coses d’una manera diferent a com s’esperava d’ella com a dona, professional i mare. L’actriu Itziar Castro, coneguda pel seu paper a la sèrie ‘Vis a vis’, la pel·lícula ‘Campeones’ i amb un Goya com a Millor Actriu Revelació per ‘Pieles’, va aportar el toc d’humor narrant els entrebancs que s’ha trobat al món del cinema pel fet de ser una dona “diferent”. La Cap de Missió a bord de l’Open Arms, Anabel Montes, va compartir les anècdotes i comentaris masclistes que ha viscut dins un vaixell de rescat en què ella era l’única dona. “No em sembla res bo ser l’única dona cap de missió de tot el Mediterrani Central" , es va lamentar Montes.

Jaume Serra

Judit Neddermann

Mara Dierssen

Sobre dones i poder van parlar Leire Pajín, Exministra de Sanitat; Anna Gener, Presidenta-CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona i Maria Texidor, Secretària de la Junta del Futbol Club Barcelona. Les convidades van coincidir en què cal que totes les dones treballin plegades per la igualtat, i que no ho facin només aquelles que estan en situacions de poder. “Quan als 30 anys vaig ser mare, em vaig quedar totalment sola defensant la flexibilitat horària i la conciliació familiar. Ni les noies més joves que venien darrere s’hi van sumar”, va recordar Teixidor.

Olaga Viga i Vicky Peña

Paula Bonet

Samanta Villar

La periodista Olga Viza i l’actriu Vicky Peña van conversar sobre les desigualtats i els canvis en el rol de les dones que han observat al llarg de les seves carreres. “L’11-S vaig veure diverses dones plorar a la redacció perquè havien de marxar a buscar els seus fills a l’escola i es perdien la notícia de les seves vides. No hi va haver ni un sol home en aquella mateixa situació”, va explicar Viza.

Taula rodona

La cantant i compositora Judit Neddermann va posar banda sonora a la primera edició d’Amb Veu de Dona a Barcelona, per on també hi van passar la pintora Paula Bonet, la sociòloga Marina Subirats, l’arquitecta Carme Pinós, la directora de recerca Marta Delatte, i la neurobiòloga Mara Dierssen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00