Sociedad
Eleccions Municipals

El debat de Reus, a Ràdio Reus

Els set candidats a l'alcaldia amb representació actual al plenari confronten propostes en el darrer debat electoral, a poc més de 48 hores de tancar la campanya.

Reus

A quatre dies de les eleccions més obertes dels darrers anys i tot just a 48 hores de tancar la campanya electoral, els líders de les set formacions polítiques representació municipal han participat aquest dimecres, 22 de maig, en el debat de Reus. Una iniciativa organitzada per Ràdio Reus, Canal Reus Televisió i Diari de Tarragona amb la participació de Carles Pellicer de Junts per Reus; Marta Llorens de la CUP, Débora García de Ciutadans, Andreu Martín del Partit dels Socialistes de Catalunya, Noemí Llauradó d'Esquerra Republicana de Catalunya, Sebastià Domènech del Partit Popular i Daniel Rubio d'Ara Reus. ha estat conduït pels periodistes Anna Fortuny i Oriol Aymí. 

EL DEBAT DE REUS - Eleccions Municipals 2019

01:27:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000062100/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les principals claus 

El candidat de Junts per Reus i actual alcalde, Carles Pellicer, planteja que Tarragona, Salou, Cambrils i Valls constitueixin un Consell Metropolità per abordar la planificació territorial d'infraestructures al Camp de Tarragona. Un nou ens, integrat per les principals ciutats del Camp de Tarragona, i amb capacitat política.

Ha estat una de les propostes del debat, en el qual el traspàs de la gestió de l'històric nou Hospital Sant Joan a la Generalitat ha provocat diversitat d'opinions entre els partits participants. Els socis de govern fins ara han volgut mostrar més les seves diferències que no pas el que els ha unit els darrers quatre anys.

L'habitatge ha estat un dels pals de paller de la campanya, però també la dinamització del centre de la ciutat per recuperar el múscul comercial. Crítiques cap al govern per l'efecte de la Fira Centre Comercial envers el comerç tradicional i reflexions sobre el futur de la botiga de proximitat als barris. Tot plegat però amb un punt en comú: la necessitat de peatonalitzar noves zones al nucli històric de Reus.

La millora de la situació econòmica de l'Ajuntament, que va arribar a ser el més endeutat de l'Estat, ha tornat a posar damunt la taula la política fiscal del consistori. Una qüestió que ha enfrontat als que proposen una davallada dels impostos municipals i els que defensen el model actual.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00