Sociedad
SOCIETAT

Les associacions de veïns, trampolí cap a la política

Part dels líders veïnals fan el salt per aprofitar el seu bagatge i experiència d'una manera molt diferent.

ACN

Tarragona

Les associacions de veïns s'han convertit en un trampolí cap a la política. A banda dels exemples de les persones particulars que fan el salt, a Reus fins i tot s'ha muntat una candidatura propia: Entre Veïns neix a partir d'una reflexió que fa el seu cap de llista, Valentín Rodriguez, qui creu que tot el bagatge i experiència que han agafat al llarg de molts anys “s’ha d’aprofitar d’alguna manera”.

L'ex president de la Federació d'Associacions de Veïns reusenca ha muntat una llista que diu que va més enllà de la foto que busquen els partits tradicionals fitxant a gent reconeguda: “sovint les formacions agafen a veïns per omplir buits però van molt avall i acaben per no sortir”.

Tarragonins que fan el canvi

A Tarragona, la llançadora també és la Federació d'Associacions de Veïns. L'ex president, Antoni Peco, és el número 4 d'En Comú Podem Tarragona; I qui l'havia encapçalat els darrers anys, Cristina Berrio, és la número 8 de la llista de Ballesteros.

És un fitxatge independent i reconeix que mai abans havia tingut interessos en política, però que la va engrescar el projecte que el PSC li va posar al davant.

D’altra banda, Cristina Guzmán, la número 2 de Junts per Tarragona, havia estat presidenta de l'associació de veïns de Sant Salvador. I fa anys, Xavier Quintana fa dos mandats va saltar de la Federació de Veïns de Llevant a la llista de Convergència i Unió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00