Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 24 de Octubre de 2019

Otras localidades

EXHUMACIÓN DE FRANCO EXHUMACIÓN DE FRANCO Sigue al minuto la salida de Franco del Valle de los Caídos 44 años después

El 'Fridays For Future' demana compromís i ambició als partits

Divendres han convocat una nova jornada de protesta mundial en defensa del clima

()

El moviment estudiantil Fridays For Future demana a tots els partits polítics que es comprometin, de veritat, amb el medi ambient. Segons aquest col·lectiu res del que han anunciat fins ara ajuntaments i Generalitat evitarà els efectes catastròfics del canvi climàtic.

El missatge l’han llançat des de Barcelona, però va adreçat a tots els ajuntaments catalans, especialment els de l’àrea metropolitana.

Inés Villanueva, membre de Fridays for Future Barcelona, explica que volen sentir propostes i compromisos immediats, no a deu anys vista, per fer front a l’escalfament global i en general als efectes de l’actual model de consum que consideren desenfrenat.

En concret, demanen al proper govern municipal de Barcelona la posada en marxa de mesures efectives per la creació d’un nou model energètic, social, econòmic, polític i ambiental 100% sostenible i democràtic”. En cas contrari, asseguren, “ens enfrontem al col·lapse”. I a la Generalitat li exigeixen que apliqui la Llei del canvi climàtic i que la faci més ambiciosa. “No es poden plantejar objectius pel 2030 quan la dècada que vivim és clau i límit per a l’acció”, afegeix Villanueva.

Divendres el moviment “Fridays For Future” ha convocat protestes arreu del món. A Barcelona es manifestaran a les 16:30h a Plaça Universitat i durant tot el matí han organitzat activitats.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?