Sociedad

La Generalitat classificarà amb estrelles la seguretat de les carreteres

La iniciativa forma part d'un projecte europeu anomenat SLAIN que consisteix en avaluar les vies i planificar actuacions per millorar-les

CADENA SER

Barcelona

El departament de Territori i el Servei Català del Trànsit, amb la col·laboració del RACC, avaluaran totes les carreteres que són titularitat de la Generalitat i els assignaran entre 1 i 5 estrelles, en funció de la seva seguretat. Aquest és un projecte europeu anomenat SLAIN que té com a objectiu analitzar i millorar les infraestructures per salvar vides.

Per classificar les carreteres, tal i com estableix EuroRAP, s'analitzaran fins a 50 elements com la presència o no de voral, si hi ha separació física dels sentits de circulació, quin és l'estat del ferm o com és el radi dels revolts.

El director d'infraestructures de mobilitat, Xavier Flores, explica que classificar les carreteres amb criteris homogenis "permet comparar, prioritzar les inversions i decidir quin tipus d'actuació és la més adequada per millorar la seguretat".

El mapa amb la classificació de carreteres estarà a punt a finals de l'any que ve. Aquesta actuació té un cost previst de 300.000 euros i la meitat d'aquests diners es pagaran amb fons europeus.

Aquest sistema ja s'aplica a països capdavanters en seguretat viària com Suècia, Anglaterra o Holanda.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00