Sociedad
GOVERN DE COALICIÓ

Andorra tindrà per primer cop un executiu paritari

Victoria Filloy, Verònica Canals, Silvia Riva i Ester Vilarrubla són els noms que completen el Govern

Xavier Espot, durant l'acte de jurament del càrrec de Cap de Govern / SFGA-JAViladot

Andorra la Vella

Després de jurar el càrrec dijous passat com a cap de Govern, Xavier Espot, anuncia la composició del Govern de coalició que per primer cop serà paritari.

Els Ministeris que corresponen a Liberals d'Andorra seran ocupats per Jordi Gallardo a Presidència i Economia, Victor Filloy a Afers Socials, Verònica Canals a Turisme i Judith Pallarès a Funció Pública. Filloy havia estat secretari d’Estat d’Esports i Joventut al Govern d’Albert Pintat i des de feia anys que exercia de gerent de l’Associació de Contractistes i de transportistes. Per la seva banda, Canals havia ocupat càrrecs directius a Grandvalira fins l’any passat.

Demòcrates aprova que repeteixin de la passada legislatura Maria Ubach a Exteriors, Silvia Calvó a Medi Ambient i Jordi Torres a Ordenament del Territori. Eric Jover abans a Educació ostentarà la cartera de Finances i serà també ministre portaveu. A Salut entra Joan Martínez Benazet, fins fa poc director assistencial del SAAS, a Educació Ester Vilarrubla, que ha estat directora de l’Escola Andorrana i a Cultura i Esports Silvia Riva, advocada i que torna a la política després d’haver estat consellera general durant el primer mandat de Toni Martí.

El Ministeri de Justicia i Interior el liderarà l’advocat Josep Maria Rossell de Ciutadans Compromesos.

D'altra banda, el Govern comptarà amb com a mínim un secretari d'Estat directament adscrit al cap de Govern que és Landry Riba com a Secretari d'Estat d'Afers Europeus.

Finalment, Ester Fenoll serà la secretària general del Govern, Guillem Casal Font el cap de Gabinet, i Maria Marina la cap de Protocol.

Tots ells prendran possessió del càrrec demà al foyer de l'Auditori Nacional d'Ordino a les 12 del migdia.

Només Sílvia Riva trigarà encara unes setmanes a assumir el càrrec per motius professionals. Entretant les competències d’aquest ministeri seran assumides transitòriament pel cap de Govern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00