Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 20 de Septiembre de 2019

Otras localidades

La Generalitat aprova la limitació del preu dels lloguers

Per regla general, el preu dels pisos no podrà superar la quantitat que marca la Generalitat més un 10%, però hi ha excepcions

Els consellers Ester Capell i Damià Calvet, durant la roda de premsa / ()

La Generalitat ha aprovat aquest mig dia el Decret-llei que limita els preus del lloguer a Catalunya. A partir d'ara, el preu dels pisos no podrà superar en més d'un 10% el que marca l'índex de referència, que elabora la Generalitat. La normativa incorpora excepcions, per exemple, per als pisos nous o acabats de rehabilitar. Políticament, i després de la tempesta que la regulació del lloguer va provocar entre la conselleria de Justícia i la de Territori, la portaveu del govern català assegura que a l'executiu no hi ha cap fractura.

La norma general que incorpora aquest decret és que el preu del lloguer no podrà superar el que marca l'índex de referència de cada zona més un 10%. Però el decret té excepcions: si els pisos tenen vistes excepcionals o zona comunitària amb piscina, es podrà cobrar fins a un 15 per cent més de l'índex de referència; els pisos nous no tindran cap limitació durant tres anys; i els que ja estiguin llogats ara a un preu superior el podran mantenir.

El decret limita estrictament el preu del lloguer, i permet que, fora d'aquest topall, els inquilins puguin pagar també l'Impost de Bens Immobles, les despeses de comunitat o la taxa d'escombraries.

La consellera de Justícia, Ester Capella, assegura que amb aquesta normativa "fem allò que vam dir que faríem: fem possible la limitació del preu del lloguer, una mesura que és pionera a l'Estat".

El conseller de Territori, Damià Calvet, s'ha mostrat convençut que aquest decret "reduirà el preu de part de les ofertes de lloguer desproporcionades". Diu Calvet que els preocupava "que la política de contenció del lloguers perjudiqués petits propietaris i habitatges d'obra nova", però que s'han introduït elements per evitar-ho.

Capella, d'Esquerra Republicana, i Calvet, de Junts per Catalunya, han comparegut junts per explicar el nou decret. Ho han fet després de la topada que es va produir fa uns dies entre els dos partit i les dues conselleries per aquesta qüestió. La portaveu del govern, Meritxell Budó, diu que són coses de partits en campanya electoral, però que la Govern no hi ha fractura. Diu Budó que la compareixença conjunta de dos consellers de formacions diferents demostra el que és un govern de coalició.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?