Sociedad

El cap de la Policia Local de Vallirana a judici per assetjament laboral

Un sergent del cos el va denunciar per un suposat maltractament psicològic continuat davant d'altres policies

L'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs que va presentar el responsable de la Policia Local

Un dels cotxes patrulla de la policia local de ValliranaAjuntament de Vallirana

Barcelona

El cap de la Policia Local de Vallirana anirà a judici per un suposat assetjament laboral amb maltractament psicològic d'un sergent del cos. L'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs que havia presentat aquest sotsinspector, que atribueix la denúncia a una venjança contra l'Ajuntament.

La jutge de Sant Feliu de Llobregat va arxivar la querella contra el primer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Óscar Suñé però processa el cap de la Policia Local de Vallirana per una querella presentada per un sergent del cos, amb 33 anys d'experiència. Actualment té reconeguda la invalidesa absoluta.

La jutge ha tancat la investigació i després de prendre declaració a 12 testimonis policies, al mateix cap, al denunciant, forense i pèrits, conclou, segons l'escrit al qual ha tingut accés SER Catalunya, que aquest sotsinspector el va tractar presumptament de forma despectiva, desautoritzant-lo davant de la resta de policies, encomanant-li feines que no exigia als altres, vexant-lo públicament i oferint-li canviar de destí.

Segons la querella tot plegat li va provocar un trastorn depressiu major crònic greu i un trastorn neuròtic amb ansietat generalitzada. El denunciant assegura que l'assetjament va durar 8 anys entre el 2003 i el 2011. La denúncia la va presentar el 2016. També té presentada una demanda jutjat social perquè se li reconegui que pateix una malaltia laboral i no comuna.

El cap de la Policia Local va presentar un recurs a l'Audiència on assegura que la jutge no ha tingut en compte les proves de descàrrec, ni l'informe mèdic on deien que el quadre psíquic que pateix l'agent de policia era per una malaltia prèvia agreujada per una operació. I en el recurs afegia que no es pot sotmetre amb tanta lleugeresa a un judici penal qui fa funcions de trascendència pública.

Però el tribunal de l'Audiència de Barcelona rebutja de ple totes les al.legacions i manté el cap de la Policia processat. Ara, les parts hauran de presentar els seus escrits d'acusació i de defensa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00