Sociedad
Política

A Menorca el PSOE guanya les eleccions al Parlament tot i empatar a quatre diputats amb el PP

Més perd un dels tres diputats que tenia, Podem en tindrà dos i Ciudadanos aconsegueix el primer parlamentari pels taronges de l'Illa

El candidat Miguel Bueno del Amo segueix els resultats de la nit electoral a la seu del partit a Maó. / Jordi Ribera.

Mahón

Les eleccions al Parlament a Menorca van deixar, per primer cop, uns resultats diferents als de les eleccions del Consell. PSOE (27,67%) i PP (26,50%) igualen amb quatre diputats autonòmics el número de representants al Consell. Però, contràriament que al Consell, els socialistes s’imposen als populars per uns centenars de vots.

De la mateixa manera, Més per Menorca tindrà només dos diputats al Parlament mentre que aconsegueix mantenir els tres consellers que ja tenia. A l’inrevés passa amb Unides Podem. Van assolir dos diputats mentre que al Consell es queden amb un representant.

Qui entra al Parlament com a representant de Menorca és Ciudadanos que també treu un escó pel Consell. En el cas de la formació taronja, el nou diputat és Jesús Méndez. Tant a ell com a la resta de polítics del partit electes a Menorca els ha passat el mateix. Han guanyat en visibilitat ja que estan representats a Consell, Parlament, i els ajuntaments de Ciutadella, Maó i Sant Lluís. Però no tenen capacitat d’influència.

Malgrat tot, Jesús Méndez feia una valoració positiva d’aquests resultats ja que entén que per ells es tracta d’una cursa de fons que acaba de començar i treballen a 10 ó 20 anys vista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00