Sociedad
POLÍTICA

Naudi creu que el futur aeroport a Andorra hauria de ser en concessió

Valora possitivament que els estudis de la Cambra el considerin idoni per desenclavar el país

Hora 14 Andorra (27/05/2019)

Hora 14 Andorra (27/05/2019)

10:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_andorra_hora14andorra_20190527_135000_140000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

El conseller general de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, pensa en una empresa concessionària per tirar endevant el projecte de l'aeroport al país després que l'informe tècnic de la Cambra de Comerç assegura que la infraestructura és viable.

Segons pública aquest dilluns el Diari d'Andorra, l'estudi encarregat a una societat francesa assenyala la viabilitat de construir un aeroport per cobrir les necessitats. Estaria situat entre Bordes d'Envalira i Grau Roig, la pista seria d'uns 2,5 quilòmetres i costaria 200 milions d'euros.

Davant d'aquesta informació, Naudi, en declaracions a l'Hora Andorra, creu que ara tocarà estudiar la viaibilitat de la instal·lació i de quina manera es pot fer perquè li costi menys diners possibles a l'Estat. Es tracta d'un del punts que portava la formació parroquial massanenca al programa electoral. Creu que una de les opcions més factibles perquè pugui ser una realitat passa perquè una empresa concessionària se'n faci càrrec.

Assenyala la importància de tenir un aeroport al país que ha de permetre obrir-lo al món i no dependre només del transport per carretera.

D'altra banda, el parlamentari manifesta que ben aviat es podria posar en marxa una prova pilot a la sortida de la Massana per agilitzar el trànsit i evitar les retencions. Diu que és possible gràcies a l'acord tripartit que van fer per entrar a Govern.

Des de l'Agència de Mobilitat diuen que estan estudiant la mesura per tal de garantir la seguretat i l'espai suficient.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00