Sociedad

S'encadenen a Naturgy contra la pobresa energètica

Membres de l'Aliança contra la Pobresa Energètica s'han encadenat a les portes de la seu de la companyia per reclamar que perdonin els deutes

@APE_Cat

Barcelona

Membres de l'Aliança contra la Pobresa Energètica s'han encadenat a les portes de la seu de Naturgy a Barcelona per reclamar que perdonin el deute a set famílies vulnerables. La seva portaveu, Maria Campuzano, diu que no marxaran fins que la companyia accedeixi a parlar amb ells. Són casos de pobresa energètica. “En molts casos aquests deutes suposen una condemna per les famílies”.

Dues de les endeutades, la Cristina i la Mari Carmen, tenen factures no pagades que superen els mil euros. La Cristina ha explicat en declaracions als mitjans que a més de l'angoixa del deute, ha de suportar "trucades i cartes amenaçadores de la companyia". La Mari Carmen assegura que no ha generat un deute de 2.000 euros "per ser vaga i no voler treballar", sinó perquè té una malaltia i perquè ha hagut de fer-se càrrec dels seus pares. "Havia de triar entre menjar o pagar a la companyia".

Fonts de Naturgy defensen que sempre posen facilitats als seus clients per pagar els deutes de manera fraccionada i recorden que mai tallen el subministrament ni de gas ni de llum als seus clients.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00