Sociedad
TARRAGONA

La CUP dona suport al republicà Pau Ricomà perquè sigui alcalde

És el primer pas en ferm del possible pacte independentista per destronar al socialista Josep Fèlix Ballesteros.

Laia Estrada i altres membres de la CUP de Tarragona. / Eva Hidalgo

Tarragona

“Cal un canvi a Tarragona”. Aquest és el principal argument dels cupaires per votar a favor d'ERC i de la investidura de Pau Ricomà com a alcalde; És el primer gest explícit cap al possible govern alternatiu, que hauria de comptar també amb el suport de Junts per Tarragona i els Comuns. La cap de llista, Laia Estrada, demana a aquestes dues formacions que s’impliquin: “fem una crida per tal que tots els que han dit que volien una nova Tarragona siguin coherents, ja que això passa per fer fora a Ballesteros”.

La CUP posa algunes condicions damunt de la taula a canvi d’aquest gest, com ara la modificació del planejament urbanístic o la rehabilitació d'habitatges buits. De fet, la construcció de nous habitatges a les afores, el pla de la Budellera, és una de les qüestions que més allunyen a la meitat del bloc, CUP i neoconvergents, i que podria encallar les negociacions.

Posposar la decisió del pacte

La setmana vinent es tornarà a reunir l'assemblea cupaire per decidir si cal o no anar més enllà i fer un pacte de govern, tot i que llavors, segons Estrada, les condicions serien diferents i entrarien en joc els programes electorals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00