Sociedad

Es posa en marxa el teleictus entre l'hospital d'Olot i el Trueta de Girona

El programa permet tractar qualsevol pacient garrotxí que hagi patit un infart cerebral

Professionals d'urgències d'Olot fent servir el programa Teleictus / ICS

Olot

Es posa en marxa el teleictus entre l'hospital d'Olot i el Trueta de Girona. El programa permet als metges tractar qualsevol pacient garrotxí que hagi patit un infart cerebral, sense necessitat de traslladar-lo. Poden aplicar un tractament de manera immediata, que pot ajudar a disminuir les seqüeles.

Quan un pacient pateix un ictus i se'l deriva a algun dels quatre hospitals (Campdevànol, Figueres, Palamós i ara Olot), els metges es connecten telemàticament amb els neuròlegs del Trueta, perquè els ajudin amb el diagnòstic i poder donar un tractament sense traslladar-lo.

Com abans es puguin desobstruir les artèries afectades, el pacient tindrà menys risc de tenir seqüeles i una recuperació millor. Joaquín Serena és neuròleg del Trueta.

Joaquín Serena, neuròleg del Trueta

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000190328/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La meitat dels pacients arriben durant les primeres quatre hores i mitja, des que han començat a tenir els primers símptomes. Calculen que aquest percentatge augmentarà amb el teleictus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00