Sociedad
Okupas

Cristina Gómez s'oposa a la nova política de desallotjaments d'okupacions

La Fiscalia de Balears vol que la policia agilitzi les actuacions a l'hora de fer fora als qui okupin un habitatge

La consellera no veu bé que s'apliqui a Menorca una línia d'actuació policial enfocada cap a grans ciutats com Palma. / SER Menorca.

Mahón

La vicepresidenta del Consell i responsable del Servei d’Habitatge insular, Cristina Gómez, s’ha posicionat clarament en contra de la nova línia que vol aplicar la Fiscalia per lluitar contra les okupacions d’immobles. L’ens públic vol que la policia pugui desallotjar per la via ràpida els habitatges que siguin primeres i segones residències.

Però Cristina Gómez creu que és molt perillós actuar de forma precipitada quan hi ha en joc drets fonamentals de les persones com el de l'habitatge i, en alguns casos, menors d’edat.

De tota manera, Cristina Gómez entén que la problemàtica a Menorca i a una gran ciutat com Palma és diferent. Per això mateix confia que les actuacions policials a un lloc i un altre també siguin proporcionades a la realitat de cada illa.

Gómez entén que a grans ciutats com Palma hi ha autèntiques màfies que gestionen la okupació de pisos i els lloguen a tercers. Però també deixa clar que això no succeeix a Menorca.

Cristina Gómez ha explicat que a lanostra illa  el 100% de casos en que ha intervingut el Servei Insular d’Habitatge ha permès arribar a un acord per a que persones que no tenien un sostre poguessin acabar a una llar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00